Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményetek ezekről a...

1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Ami homályosabb, az analóg fénykép, sajnos nincs scannerem, így azokat csak befotózni tudtam egy digitális géppel, ezért homályos, alapjáraton élesek.
2013. jún. 8. 23:13
 2/18 anonim válasza:
hát, szépek
2013. jún. 8. 23:46
 3/18 anonim ***** válasza:
Alul exponáltak, életlenek és a legtöbbnél értelmetlen a FF konverzió, sőt maga a kép is. Színesben látunk, hagyjuk már ezt a hatásvadász marhaságot. Tök jó, hogy próbálsz analóg módon képeket készíteni de akkor fotózz olyat aminek értelme is van.
2013. jún. 9. 09:10
 4/18 A kérdező kommentje:

Amiben emberek vannak azok werkfotózások voltak, illetve egy színházi előadásnak a fotózása.

Az épületeknél pedig törekedtem a minimalista irányvonalra, úgyhogy szerintem van benne értelem, mivel egy adott dolgot próbáltam megvalósítani.

Másrészt meg egy 13 megapixeles géppel nem tudtam tűéles képeket készíteni az adott fényviszonyok között, ugyanis nincsen profi gépem.

2013. jún. 9. 10:40
 5/18 anonim ***** válasza:
Miért számít, hogy milyen felbontású? Segítek, nem számít. :)
2013. jún. 9. 10:53
 6/18 A kérdező kommentje:
Másrészt meg a monokrómnak nem a hatásvadászat a lényege, hanem az, hogy ha egymástól eltérőek a színek, akkor a kép egészét harmóniába hozza.
2013. jún. 9. 11:11
 7/18 anonim ***** válasza:
Nagyon el vagy tévedve. :)
2013. jún. 9. 11:14
 8/18 Adapter007 ***** válasza:
100%

Tanulj még, ez így kevés.

Nem kell profi cucc az éles képhez. Állvány kell, ha nem tudod kitartani.

FF-ben is tudni kell fotózni. Ráerősít a témára persze, de el is laposíthatja, ha nem tudod mit miért. És kellene téma is a képre. Egy menyasszony is kevés, ha az ember arcába fényképezel egy ronda csatornát. Se fény, se mondanivaló, se komponálás, se éles kép, se kontraszt, se egy jónak nevezhető - szándékosan nem helyest írtam - expó.

2013. jún. 9. 11:26
 9/18 anonim ***** válasza:

Én személy szerint nem értek egyet az utolsó válaszolóval a fekete-fehér képek kapcsán. Miért lenne hatásvadász?

Analóg gépekbe lehet kapni fekete-fehér filmeket, akkor az is hatásvadászat? Ne haragudj, de ez hülyeség. A kérdezőnek igaza van abban, hogy a nagy mértékben eltérő színek ronthatják a kép összhatását. Én például azt a tetős vonalasat nem nagyon tudom elképzelni színesben és így a fekete fehér játékával valahogy nagyobb nyomot hagy az emberben, mint színesben, ugyanígy az esküvői fotónál, így drámaibb hatást kelt, nem pedig esküvői fotó kinézete van.

Plusz még, jól néz ki a tükröződéses képnél, ha jól látom, ez a Mammutnak az oldalfelülete. Színesben egyáltalán nem lenne jó, a kocsik színe zavart keltene, és átláthatatlan lenne, ugyanis a tükröknek az esése már így is kicsit kaotikus, nem olyan nagyon szabályszerű.

Az életlenség kiküszöbölésén tényleg kell csiszolni, de ezen kívül, szerintem jó meglátásai vannak a kérdezőnek, és vissza tudja adni a hangulatot, még ha néha minőségileg kifogásolhatóak.

De gyakorlat teszi az embert, nem de bár?

Illetve írtad a gépet, 13 megapixeles. Nekem is van egy 12 megapixeles fényképezőgépem a Canon 60D-m mellett, és a rekeszérték, illetve a záridő az előzőnél korlátozottan állítható, így ilyen esetben ez is belejátszik az életlenség kérdésébe, tehát minőségileg, amíg az illetőnek nincs komolyabb gépe nem fogom értékelni, mert karakteres képeket jobb gépekkel lehet csinálni.

De meglátásilag szerintem helyén vannak, van bennük potenciál, egy észrevétel még, hogy próbálj meg úgy fotózni, hogy az adott téma kapcsán több képet készítesz, így lesz egy összefüggő egysége, és további gondolkodásra késztet.

További jó munkát és kitartást kívánok!

2013. jún. 9. 11:33
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nagyon szépek
2013. jún. 9. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!