Milyen durvább kifejezések vethetők papírra amik még nem minősülnek trágárságnak vagy káromkodásnak?
Figyelt kérdés
Szeretek történeteket írni, de tudom, hogy milyen kevésbé durva kifejezésekkel válthatnám ki az olyan szavakat, hogy "basszus", "francba", "rohadt", stb. Ezek a szavak túl erősnek tűnnek az írásaimban és nem odaillőek.
Sajnos az olyan kifejezések, mint "a csudába", vagy "a nem jóját" nem a legjobbak, mert sci-fi műfajban írok és túl régiesnek tűnnek.
Van néhány ötletetek?
2013. jún. 6. 20:59
1/11 anonim válasza:
A pokolba.
Baromi (ha jó dologról van szó - baromi jó)
2/11 anonim válasza:
Olvass pár sci-fi töréntetet, akár Piszkos Fred-et is, vannak azokban jó ötletek.. akár ki is találhatsz egy új féle káromkodós szót is, pl a Battlestar Galacticában a "frak" volt :)
5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, nagyon hasznosak. Új szó kitalálására én is gondoltam már, csak a szóalkotás kicsit nehezen megy.
2013. jún. 6. 22:03
6/11 anonim válasza:
Szerintem a fenébe és a francba szavak még bőven beleférnének.
7/11 sándorjános válasza:
- A szkafandériáját neki! (grabbancát SCI-FI sen :))
8/11 anonim válasza:
butaság :)
Ha nem öncélúan alkalmazod, lehet b*szdmegozni, mértékkel.
Stephen King hatalmas író, és van benne trágárság bőséggel.
Petőfi is írt k*rvaanyád-ot, csak azok nem olyan rojtosra olvasott versek:)
Higgy nekem. :)
9/11 A kérdező kommentje:
Ez a szkafandériáját neki nagyon tetszik! Köszi!
2013. jún. 17. 04:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!