Ti mit gondoltok a paneles festményekről?
Olyan alkotásokra gondoltam, amik 2-5 panelből állnak és mozaikszerűen vannak összerakva.
Mint például ez:
Köszönöm a válaszokat. :) Nekem is tetszenek, attól függ, hogy vannak összerakva és mit ábrázol.
Csodálkoztam, hogy tetszik nektek, mert azt hittem, a legtöbb magyar nem szereti a paneles képeket.
Kedves Kérdező!
A paneles képek előzményei a középkori szárnyas oltárokban keresendők. Aztán különböző festők diptichonokat, triptichonokat festettek nem csak vallásos témákban. A következő lépcsőfok a sorban -lehet, vitát váltok ki a véleményemmel- a shaped canvas mozgalom volt. Szerintem a különleges képkivágás ritkán ad hozzá a mű egészéhez, és önmagában mint festői eszköz szegényes. Nem döntő egy kép megítélésében, hogy panelos-e vagy egy darab hordozóra készülő. Bár -elvonatkoztatva a művészt szó akadémikus jelentésétől- nagyon dekoratívvá tud tenni egy-egy amúgy feledhető nonfiguratív mintát.
Üdv R.
Egy milliomos embernek a luxuslakásába pont megfelel.
De a világon semmi köze se a művészethez, se a festészethez. Kb. mintha 8 darabbá törve adnának ki egy lemezt. Nagyon egyedi és stílusos, csak meghallgatni nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!