Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ti mit gondoltok a paneles...

Ti mit gondoltok a paneles festményekről?

Figyelt kérdés

Olyan alkotásokra gondoltam, amik 2-5 panelből állnak és mozaikszerűen vannak összerakva.

Mint például ez:

[link]

2013. jún. 5. 10:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Azt gondolom,hogy dekoráció irányába tolja a festmény megítélését . Esetleg praktikussági oka is lehet (külön is eladható a 4 rész).
2013. jún. 5. 11:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Tetszenek.
2013. jún. 5. 12:41
 3/6 anonim ***** válasza:
A legtöbb hasonló festmény amit eddig láttam rendkívül ízléstelen és olcsó volt, de a linkelt kép nagyon tetszik. Bármikor el tudnám képzelni a nappali falán.
2013. jún. 5. 12:50
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :) Nekem is tetszenek, attól függ, hogy vannak összerakva és mit ábrázol.

Csodálkoztam, hogy tetszik nektek, mert azt hittem, a legtöbb magyar nem szereti a paneles képeket.

2013. jún. 5. 13:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A paneles képek előzményei a középkori szárnyas oltárokban keresendők. Aztán különböző festők diptichonokat, triptichonokat festettek nem csak vallásos témákban. A következő lépcsőfok a sorban -lehet, vitát váltok ki a véleményemmel- a shaped canvas mozgalom volt. Szerintem a különleges képkivágás ritkán ad hozzá a mű egészéhez, és önmagában mint festői eszköz szegényes. Nem döntő egy kép megítélésében, hogy panelos-e vagy egy darab hordozóra készülő. Bár -elvonatkoztatva a művészt szó akadémikus jelentésétől- nagyon dekoratívvá tud tenni egy-egy amúgy feledhető nonfiguratív mintát.

Üdv R.

2013. jún. 5. 15:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Egy milliomos embernek a luxuslakásába pont megfelel.

De a világon semmi köze se a művészethez, se a festészethez. Kb. mintha 8 darabbá törve adnának ki egy lemezt. Nagyon egyedi és stílusos, csak meghallgatni nem lehet.

2013. jún. 6. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!