Szívesen elkezdenék verset írni, de nincs semmi támpontom. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
esetleg tudtok valami könyvet, amiben az alapok össze vannak foglalva? még soha nem foglalkoztam vele.2013. máj. 30. 21:27
1/5 anonim válasza:
Szerintem ennek belülről, magától kéne jönnie...mármint az ihletnek. :) Így talán kár elkezdened.
2/5 A kérdező kommentje:
de ahhoz, hogy norlálisa meg tudjam szerkeszteni, szavakba tudjam önteni az érzéseim, kell támpont. nyilván kéme olvasom másoktól verseket, de nem tudom, hogy kitől lenne célszerű, hogy milyen verselési formák vannak, mivel milyen hatást lehet elérni, stb.
2013. máj. 30. 21:49
3/5 anonim válasza:
Nem akarok erősködni, ha te így tudnál elindulni, de előbb írj magadnak, írj arról, ami jön. Ami foglalkoztat, ami megihelt...ez nincs leírva más könyvében! Több féle rím van, ennek utána tudsz nézni, ill. irodalomból is tanítják, ha jól emlékszem. Nekem olyannak tűnik ez az egész törekvésed, mintha gátfutónak készülnél lábak nélkül.
4/5 A kérdező kommentje:
szeretek először tisztában lenni az elméletével annak, amit csinálok.
most írogathatnék itt a magam örömére a fióknak, de mivel érzem, hogy rossz, ezért nem teszem. vannak érzéseim, amiket ki szeretnék írni magamból, de nem tudom, hogy hogyan, mivel nem "születtem" művésznek. nem is az a célom hogy megváltsam a világot, hanem az, hogy valami olyat alkothassak, amire én magam büszke vagyok és szívesen olvasom vissza. ez pedig akkor nem lesz meg, ha autodidakta módon elkezdek írni.
2013. máj. 30. 22:26
5/5 anonim válasza:
Egyetlen támpont létezik: az olvasás. A huszadik és a huszonegyedik, tehát a kortárs irodalom minden irányzatával tisztában kell lenned, a miheztartás végett. Pilinszkytől Csoórin, Kányádin, Tandorin át Tóth Krisztináig, Varró Dánielig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!