Szerintetek jó lett a versem? Mit gondoltok róla?
Magyarság
Megbánás kísérte végig minden tettünk,
Munkánkkal gyakran más népeket etettünk,
Bármikor szántottunk, bármikor vetettünk,
Az elnyomás súlyába beleremegtünk.
Mint ahogy Kölcsey megmondta versében,
A mi népünk mindig szenved: most és régen.
Gyakran képzelhetjük magunkat az égben,
De az igazság, hogy lent vagyunk a mélyben.
Unalmas, közhelyes, ennyi erővel arról is írhattál volna hogy: az ég kék, a fű zöld
Másrészt nem hivatkozunk egy versben más versekre.
Első: Köszönöm. 17 éves fiú vagyok.
Második: Hadd én döntsem már el, hogy hivatkozok-e más versre a saját versemben :D
De azért kösz a kritikát.
Kezdetnek nem rossz.
Elgondolkodtató vers, de a végkövetkeztetéssel nem értek egyet.
Ne csupán a belföldi hírek alapján alkoss véleményt. Menj majd alkalomadtán külföldre és változni fog a szemléleted.
"Másrészt nem hivatkozunk egy versben más versekre." Ez nem igaz. Nem hallottad még azt a szót, hogy intertextualitás? Persze a jelöletlen idézet elegánsabb lenne, mint ahogy a szerző teszi.
A vers még nem igazi, de a tartalom viszont dicsérendő. Jó, hogy ebben a multikulturális katyvaszban is vannak fiatalok, akik szeretik a hazájukat.
Kezdetnek nem rossz, csak így tovább!! :)
Viszont pár dolog nekem "silánynak" és "közhelyesnek tűnik".... például ahol konkrét ötletem lenne: Kölcsey megmondta helyett Kölcsey megírta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!