Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Budapesti graffiti/tag crew-k?

Budapesti graffiti/tag crew-k?

Figyelt kérdés

elkezdtek érdekelni a tegek, sorolnátok nekem crew-kat, writer-eket? meg persze, hogy mit tudtok róluk:D

zuglóban lakom, itt egy "remek" nevű writer firkáit látom a legtöbb helyen:D meg persze egész pesten akárhova megyek, mindenhol a "gep" díszeleg, ez a csoport is érdekelne

2013. máj. 4. 21:38
 1/10 anonim ***** válasza:
36%

Mi lenne, ha magyarul írnál? Akkor szóba állnék veled.

Egyébként tudom, hogy van olyan, hogy ZMG (Zúzzunk, mint g*ci!). A fél várost telefirkálták.

2013. máj. 4. 21:40
 2/10 A kérdező kommentje:

miért kell egyből oltogatni? ha nem vágod miről van szó, akkor nem kell ide írni:) nyugodtan olvass utána wikin, hogy mit jelentenek ezek a valóban nagyon nehezen megfejthető angol szavak

a válasz másik felét pedig köszi

2013. máj. 4. 21:50
 3/10 anonim ***** válasza:
24%

Jó kérdés, engem is érdekelne. Szeretnék már egyszer jól megp*csázni egy ilyen kis csicskát, aki összefirkálja más tulajdonát, és aki miatt úgy néz ki Budapest mint egy gettó.

És nem, ez nem művészet. Majd ha odaszarok a szobád közepére, az lesz művészet!

2013. máj. 4. 21:53
 4/10 anonim ***** válasza:
59%

"miért kell egyből oltogatni? ha nem vágod miről van szó, akkor nem kell ide írni:) nyugodtan olvass utána wikin, hogy mit jelentenek ezek a valóban nagyon nehezen megfejthető angol szavak"

Nem kell utánaolvasnom, tudom, mit jelentenek. Amit nem tudok, az az, hogy miért kell banda/csapat helyett "crew"-t, szerző helyett "writer"-t írni. Ne tegyél úgy, mintha nem lennének magyar szavak, ezekre a fogalmakra. Ez csak a szokásos tizenéves pózőrködés. Ugye menőbbek vagyunk azáltal, ha külföldiül beszélünk, amit nyilván senki nem ért. :) A németek nálatok előrehaladottabban csinálják, ők a saját szavuk helyett "clever"-t, "team"-et, "daddy"-t, csináltak olyan igéket, mint "pushen" stb. Ők nálatok is jobban igyekeznek menőbbnek látszani:D

Mindegy, majd kinövitek. Viszont ha már menő angol szavakat használsz, legalább írd őket helyesen: nem "teg", hanem "tag", az isten áldjon meg! De ha engem kérdezel, sokkal érthetőbb magyar embereknek a "firka".

OFF vége

2013. máj. 4. 23:21
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha meg ez a világ érdekel, akkor úgyis bele fogsz találni sztem. Én ha be akarnék vágódni a graffitiseknél, elmennék a Filatorigátnál levő falhoz, nyalnék nekik egy kicsit, aztán megkérdezném, milyen bandákat ismernek. De ha erre adod a fejed, akkor legalább ne tagelj, hanem csinálj rendes, szép graffitiket, legális helyekre. Azokat én is szeretem. Mondjuk ilyet:

[link]

2.jpg

Azokkal meg, akik mások házaira firkálgatnak, én is lenyalatnám.

2013. máj. 4. 23:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Vigyázzatok, egy nagyon kemény gyerekkel van dolgunk, ő tud három szót angolul!
2013. máj. 5. 01:55
 7/10 anonim ***** válasza:
54%

Ugyan már, utolsó, nem érted, hogy ők meg nem értett művészek? :) Csak éppen a csúnya törvény ellenük van, de hát a rendszer mindig gonosz ugyebár.

Viccen kívül, van, aki nagyon szépeket alkot egyébként. Ki kéne jelölni erre a célra egy parkot jó sok üres falfelülettel, és akkor kiélhetnék magukat azok, akik ezt szeretik csinálni. De aki odafirkant fekete festékkel annyit, hogy "stick" egy ház falára, na, azt kéne falfirkalemosásra ítélni.

2013. máj. 5. 10:35
 8/10 A kérdező kommentje:

a számomra provokatív hozzászólásokra inkább nem reagálok:)

a kérdésemre még mindig nem érkezett válasz, én komolyabb bandákra lennék kíváncsi, és nem arra, hogy mennyire vernétek meg őket, vagy éppen nyalatnátok le a firkákat

egyébként ne értsétek félre, távol áll tőlem, hogy tageljek, engem csak szimplán érdekel a dolog

2013. máj. 7. 18:38
 9/10 anonim ***** válasza:
42%

De legalább most már helyesen írod :)

Mondtam neked: én, ha a helyedben lennék, kimennék egy legális graffiti-s falhoz, és érdeklődnék az ottaniaktól. Szerintem ebbe a szubkultúrába ismerős révén kerülhetsz be, ha ez a szándékod. Annál, amit írtam, többet nem tudok. Azt tudom még, hogy van valami oldal, ahova feltöltik az ilyen falfirkálók a dolgaikat.

Tessék, a kedvedért meg is kerestem:

[link]

Mindezeket azért tudom, mert volt egy-két lázadozni vágyó "rosszgyerek" az osztályban, aki ebben volt aktív.

Na, de most már igazán nem mondhatod, hogy haszontalan a válasz, most, hogy ezt az oldalt is belinkeltem! Tessék felpontozni! :)

2013. máj. 7. 23:38
 10/10 anonim válasza:
Valaki tudja mi lett a Gep csapattal?
2023. aug. 12. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!