Mi a véleményetek az alábbi rajzokról?
Körülbelül egy éve kezdtem el rajzolni. Főleg portrékat rajzolok ceruzával. Szerintem egész jók, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is...
Ügyes vagy, tehetséges!:D
Írok egy kis segítséget ha nem bánod:)
B-s ceruzát használj mindig, a B a legkeményebb, a B-vel és B2-vel a legjobb kontűrvonalakat húzni a puhábakkal ami B3-tól kezdődik meg satírozni.Figyelj arra,hogy a vonalak amiket látsz egy portrén(például ráncok, arc él...)igazából nem is vonalak, ezeket satírozással és radírozással érzékeltesd(fény-árnyék kontraszttal).)mivel,hogy az a fejnek,arcnak van térfogata).Járj útána az általános emberi fej és arc arányainak, mindig az arányokkal kezdd és a középvonnallal ami a fejtetőtől a orroron keresztűl az állcsúcsig halad.Miután felvázoltad az a fejet,jelöld be ezeket az arányokat,hogy mi hol helyezkedik el, segédvonalak segítségével, és megfigyelve a fej, arc sajátosságait,ami mindenkinek különböző, kezdd felvázolni az arcot, fejrészeket.Jelöld be az árnyalatokat is a fejen,arcon.Hunyoríts és figyeld meg,hogy hol van árnyék és hol van fény, mi a legvilágosabb és legsötétebb, mi középszínű.Ezt is jelöldd be,és majd satírral-radírral érzékeltess.
Így tovább...jó karekteres rajzaid vannak,a satírozásd sokat gyakoroldd, ha lehet úgy próbálj satírozni,hogy érzékeltesdd a formát, soha ne használ HB ceruzát!!Satírra a B3-tól ajánlott.Papírból meg durvábbat vegyél, az a legjobb a ceruzának.
nagyon klasszak a rajzaid ..... :)
ha esetleg vannak még (és ha kiváncsi vagy a véleménymre) akkor küldj priviben .... én kiváncsi vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!