Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményetek az alábbi...

Mi a véleményetek az alábbi rajzokról?

Figyelt kérdés

Körülbelül egy éve kezdtem el rajzolni. Főleg portrékat rajzolok ceruzával. Szerintem egész jók, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is...

[link]

[link]

[link]

2013. máj. 1. 10:46
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
40%
Nagyszerűek, gratulálok a tehetségedhez!
2013. máj. 1. 10:56
 2/22 anonim ***** válasza:
Fantasztikus, gratulálok.
2013. máj. 1. 11:19
 3/22 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon jók! Kicsit magabiztosabb cerkahazsnálat nem árt neki!(Ahol a kép fekete, rendesen nyomd rá a ceruzát) Szerezz be többféle (HB 2B 4B 8B) ceruzát és kíséárletezz velük. És még egy technikai tanács: ahogy így elnézem ezeket a képeket, szerintem nem csináltál ilyen alapot neki. 8B ceruzát vegyél, olyat, ami tömör grafit. ( [link]

Ezt hegyezd rá a papírra, és valami zsepivel kend el, hogy egyenletes, szürke réteged legyen. Ebből radírozd ki a világos részeket, a sötéteket meg erősítsd ceruzával. Ettől lesz valami színe az arcoknak és kontrasztosabb egy-egy rész.

2013. máj. 1. 12:20
 4/22 anonim ***** válasza:
Hihetetlenül jó vagy!
2013. máj. 1. 19:09
 5/22 anonim ***** válasza:
Jó kis rajzok.Nem hibátlanok,de tény,hogy tehetséges vagy.Amire talán gyúrnod kellene: 1, meglehetősen tónustalanok.Nincs sem fehér,sem fekete a rajzaidon.Ez által nincs annyira térben,mint lehetne.Sok a szürkés homogén árnyalat.Ez igazából a falon sem mutat jól.Ne félj a puha (akár 8b-s ceruzáktól)2,a haj eléggé stilizált,de gyakorlással menni fog. :)
2013. máj. 2. 08:49
 6/22 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a választ, megfogadom a tanácsokat! :)

Eddig igazából csak egyetlen egy HB ceruzával rajzoltam, gondolom ezért annyira tónustalanok.

És radírból is megvan, hogy milyet kell használni? (Puha, kemény, félkemény...)

2013. máj. 2. 12:15
 7/22 anonim ***** válasza:
Radírból gyurmaradírt vegyél, az bőven elég.
2013. máj. 2. 16:21
 8/22 anonim ***** válasza:
Azt tudom csak írni, amit előttem már írtak. Legalább 4 féle B-s ceruzát használj (HB, 2B, 4B, 7B), azokkal már mindenféle árnyalatot el lehet érni, de akár használhatod az egész B-s sorozatot is. Radírból nekem 4 féle van: Sima "gumiradír", Faber Castell márkájú, nagyon jó minőségű, szeretem. Olyan 200 ft körül van a kicsi, és 350-400 ft között a nagy. Uni tollradír, ennek a végét átlósan le szoktam vágni, így nagyon jól használható pl.haj kidolgozásához. Szintén Faber Castell márkájú radírceruza, ez úgy néz ki, mint egy sima ceruza, de végig radír. 2 féle van belőle: két radíros végű, az egyik puhább, a másik keményebb radír, valamint olyan, aminek az egyik vége a keményebb radír, a másik meg ecset, vagyis ilyen kefe szerűség. Ezen kívül még van egy monolpol (gyurma) radírom is. Ez nagyon jól használható színek visszaszedésére, de vigyázni kell vele, mert ha sokat használod ugyanazon a felületen, zsíros nyomot hagy. Régen a művészek kenyérbelet használtak erre a célra. Egyébként jók a rajzok, ügyes vagy! :) A kontrasztra én is rámennék, akkor jobban térben lenne. Merj játszani a tónusokkal. Egyébként nekem Hitler tetszik legjobban. :)
2013. máj. 5. 15:23
 9/22 anonim ***** válasza:
3. kommentkez a link [link]
2013. máj. 6. 21:59
 10/22 anonim válasza:
Nagyon tehetséges vagy mi tagadás! De a bőrüket kend szét egy kicsit, vagy papír zsebkendővel, vagy vattával, mert kicsit szálkásak! :)
2013. jún. 9. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!