Mi a véleményetek az alábbi rajzokról?
Körülbelül egy éve kezdtem el rajzolni. Főleg portrékat rajzolok ceruzával. Szerintem egész jók, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is...
Nagyon jók! Kicsit magabiztosabb cerkahazsnálat nem árt neki!(Ahol a kép fekete, rendesen nyomd rá a ceruzát) Szerezz be többféle (HB 2B 4B 8B) ceruzát és kíséárletezz velük. És még egy technikai tanács: ahogy így elnézem ezeket a képeket, szerintem nem csináltál ilyen alapot neki. 8B ceruzát vegyél, olyat, ami tömör grafit. ( [link]
Ezt hegyezd rá a papírra, és valami zsepivel kend el, hogy egyenletes, szürke réteged legyen. Ebből radírozd ki a világos részeket, a sötéteket meg erősítsd ceruzával. Ettől lesz valami színe az arcoknak és kontrasztosabb egy-egy rész.
Köszi mindenkinek a választ, megfogadom a tanácsokat! :)
Eddig igazából csak egyetlen egy HB ceruzával rajzoltam, gondolom ezért annyira tónustalanok.
És radírból is megvan, hogy milyet kell használni? (Puha, kemény, félkemény...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!