Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mikor válik költővé a költő?

Mikor válik költővé a költő?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, ki mit gondol erről a kérdésről. És ami talán a legfontosabb, miért?
2013. ápr. 14. 14:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Amikor költ.
2013. ápr. 14. 14:29
 2/10 anonim ***** válasza:
Nincs éles határ, akárhogy is próbálsz találni. A költészetet nem lehet dekára mérni :)
2013. ápr. 14. 15:20
 3/10 anonim ***** válasza:
De alapvető feltétel, hogy szívből írjon..
2013. ápr. 14. 15:20
 4/10 anonim ***** válasza:
Ma, Magyarországon: akkor válik valaki költővé, ha megjelenik legalább egy, ISBN számmal rendelkező, nem magánkiadású verseskötete valamelyik komolyabb kiadónál, és rendelkezik néhány publikációval mértékadó, nyomtatott folyóiratokban.
2013. ápr. 14. 15:31
 5/10 anonim ***** válasza:
És még valami: a költő nem attól lesz költő, hogy verseket ír, ahogy énekművész sem lesz az ember, ha a zuhany alatt énekel, vagy műkörömépítő sem, ha befesti magának pirosra a körmeit. A költészet ugyanolyan szakma, mint bármi más, csak rosszabbul fizet.
2013. ápr. 14. 15:34
 6/10 anonim ***** válasza:

Ezzel azért vitába szállnék.

Az ősember, aki a barlangrajzot mázolta, sem volt elismerve, mégis művész volt. Rengeteg írót, költőt, képzőművészt futtattak, akikre a kutya sem emlékszik, mert műveik valójában értéktelenek.

A legtöbb impresszionista festő meg koldusként élt, pedig igazi művészek voltak.

Költő akkor vagy, ha jó, amit írsz, ha nem akkor csak fűzfapoéta lehet belőled...

2013. ápr. 15. 13:34
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok költő. Csupán úgy tapasztaltam, hogy ez a kérdés eléggé megosztja az embereket. Beszélgettem erről a főiskolai magyartanárok és az élő szerzők is másképp vélekednek erről. Én mégis úgy vélem, hogy egy szerzőt a társadalom ítél meg. Ám kíváncsi vagyok, hogy mások hogy vélekednek. Emiatt kérdeztem meg, nem azért mert az lennék.
2013. ápr. 15. 15:25
 8/10 anonim ***** válasza:

tzolko, így kezdtem: "Ma, Magyarországon..."

Azt tapasztalom, hogy rengeteg dilettáns képzeli magát költőnek, miután felpakolják a netre a verseiket. Hát nem: ettől még nem lesznek költők.

2013. ápr. 15. 16:33
 9/10 anonim ***** válasza:

tzolkó jól mondja, de a másik nem is igazán a ellentétéről beszélt.

Ha elég jól írsz, költő vagy, ha nem, nem.

L*szarom, hogy melyik kiadótol van(a válaszolóval, aki írta nincs semmi bajom, ő sem azt mondta, hogy ez így jó, csak elmondta a hivatalosságot.)

2013. ápr. 15. 18:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Én a saját tapasztalataimat írtam le, amit az irodalmi életben közelről látok. De természetesen elismerem: akadnak (ha elszórva is) tehetségek, akik kívül maradtak a kánonon.
2013. ápr. 15. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!