Szerintetek jo verseket irok? Van benne valami?
Ne mondd azt,hogy élnem kell,hogy szenvednem a földön,
Hogy fájni kell a szívemnek, míg az életem kitöltöm.
De oly jó lenne néha,kiinni azt a pohárt,
Mibe töltöttem az életem,s a sok mocskos piát.
Eldobnám úgy magamtól,hogy odaadhassam neked,
Mert ha elromlik az életed,nem garantált a csere.
Könnyű lenne minden,ha meg karomat fognád,
Féltem a jövőm,mert nélküled mar nem jár.
Nem akartam soha sem,de elvettek tőlem,
Pedig imádkoztam mindig,minek oly sokszor bedőltem.
Kifeküdtem mostanra,egy hulla fekszik ébren,
Ott lenne a helyem,helyetted a melyben...
(stb.. részlet)
Jó, és csak így tovább :)
De ha lehet kritikát mondani NÁLAM ez a stílus öngyilkosságot váltana ki ha sok ilyet kéne olvasnom...
"Könnyű lenne minden,ha meg karomat fognád"
:o ????
Jól írták előttem, ez tényleg rapszöveg. A döcögős rímeken kívül nem érzem benne a líraiságot.
Bocsi. :)
Ez a mesterség is olyan, mint a többi: először körvonalaz, aztán felvázol, megtervez, néha egész sok lehetséges változatban. Aztán jó pillanatban összeszereled, minden a helyén, csak kicsit nyers. Jöhet a csiszolás, festés... :)
Van, hogy a fentiből semmi sem igaz, és szinte sose kell az összes lépés. Fontos különbség még a szakmunkához képest, hogy jellemzően egy ember intézi az egészet. :) De érdemes észben tartani, hogy egy jó váz (váz-lat) jobban megtartja a mesterien csiszolt sorokat majd. Nem egy, nem két nekifutás lesz, és lesz, hogy alkalmas pillanatot kell találni vagy csinálni hozzá (a találni alkalmasabb, de tudni kell megteremteni is az alkalmat). Ha komolyan veszed a munkádat, akkor ezek az adottságok nagyon messzire vihetnek. Csak zenéljen minden sor, és másszon fülbe a jóféle rímháztartás. Tehát nem szótagrím, nem ragrím, nem kínrím, nem csupa "e" hang. De amint komolyan veszed magad, ezek alap dolgok lesznek, és dolgozni fogsz rajta, hogy ne tűnjön kezdőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!