Festés előtt az alapozott farostlemezt le kell kennem fehér festékkel vagy sem?
Kedves Kérdező!
Alapozás és a festmény "közé" nem szoktak még extra fehér réteget felvinni. Minek is tennék?
Apropó, gondolkodtál már azon, hogy az alapozóba tegyél színes festéket? A gesso felveszi a színes akrilt.(Egy lehetőség a háttér alapjainak kialakítására, illetve ha pirosat teszel bele, akkor tüzesebbek lesznek a színeid.)
Jó festegetést, de javaslom, az első képeddel szemben ne legyenek irreális elvárásaid. Az első képed akkor sikerül elfogadhatóra, ha nem megy el a kedved a további piktorkodástól. Nem viccelek! Első kép sose sikerül olyanra, mint az ember szeretné. Én a kivételek közé tartozom, nekem az első ötven képem nem sikerült úgy, mint szerettem volna, de ne szerénykedjen az ember.
Üdv és jó munkát!
R.
Nem - R - vagyok...
De, ha fehér az alap miért festenéd le? Ha meg leakarod festeni, hát tedd! Teljes a szabadság!
Mondjuk, én törném a fehéret... (reflexek)
Régen sok festő a fényeknél egyszerűen festetlenül hagyta a vásznat...
Kedves Kérdező, sajnos nem vagyok tapasztalt festő, csak egy éve piktorkodok.
Ha a gesso által képzett felület nem lesz azonos a festék felületével, akkor persze lefestheted. Ha nem zavar, mert egy kis kontrasztot akarsz, akkor maradjon úgy.
Canis Merga véleményével tökéletesen egyetértek: kísérletezz bátran! Olyan, hogy hogyan "kell" festeni, nos, még a felvetés is értelmetlen. Ezt már csak azért is mondom, mert a gesso, bármilyen jó anyag is, sima, egynemű felületet ad, és ez nem mindig cél. Ha érdekel, megadom a házilag legyártható alapozó receptjét, az több mindenre alkalmas.)
Én már a második művedet várom, mert az első képedből hi-he-tet-le-nül soakt fogsz tanulni. De a kísérletezés-szenvedés-szívás általi tanulás nem megspórolható.
Üdv R. Használd ki a 3 napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!