Kertész Imrétől tényleg elvették a Nobel-díjat?
Hat válaszból három arról szól, hogy a válaszoló örülne annak, ha az egyetlen magyar irodalmi Nobel-díjastól elvették volna a díját, vagy meg sem kapta volna.
Ez jó magyarázatot ad arra, hogy miért ilyen rossz a helyzet nálunk. Minden más nép örülne, hogy Nobel-díjas írója van.
Vagy a Nobel-díjas regény témája nem tetszik? A témája nekem sem tetszik, de sajnos nem tudjuk meg nem történtté tenni ártatlan emberek deportálását.
Addig, amíg nem tanulunk meg örülni társaink sikerének, itt nem lesz jobb semmi.
Makacs Kun
Kertész nem vallja magát magyarnak, sőt, gyűlöli és megveti őket. ebből kifolyólag én nem vagyok rá büszke.
a könyv tematikáját illetően, nem a deportálós résszel volt a probléma, azt senki nem vitatja. a többi viszont elmenne egy amatőr sci-fi-be is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!