Hogyan lesz valakiből festőművész?
Figyelt kérdés
Nem úgy értem, hogy tud valaki festeni, rajzolni, hanem hogy lesz valakinek ez az élete, a munkája. Vagyis az anyagi oldalára vagyok kíváncsi. Mert ugye ebből igazán megélni nem lehet és emiatt nem tudom elképzelni, hogy lehet egzisztenciát megteremteni. Vagy a művészek szemszögéből ennek nincs is értelme?2013. febr. 18. 21:20
11/13 anonim válasza:
Tehetségesnek kell születni,és küzdeni kell érte,hogy másoknak is megtudd mutatni,hogy ki vagy,és mire vagy képes.
12/13 anonim válasza:
Anno én is művészeti középiskolába jártam, de úgy 1-2 éve rájöttem, hogy én nem akarok rajzolásból megélni. Mert igaz ami igaz, eladod magad, és rájöttem, hogy ha szemetet kéne gyártanom a megélhetéshez, akkor inkább maradjon meg hobbinak, és élvezzem is azt, amit csinálok. Középsuliban is azt kellett rajzolni, amit a tanárok mondtak, lehetőleg az ő stílusukban; a szeretet, amit a rajzolás iránt éreztem akkoriban gyűlöletté változott, mert kényszerítettek arra, amit nem akartam megtenni. Jelenleg kezdek visszatérni ahhoz a fajta rajzoláshoz, ami boldoggá tesz.
13/13 anonim válasza:
Meg lehet élni belőle édesapám elismert festőművész külföldön és itt is persze nem kőgazdag, de vígan eléldegél csak abból, hogy fest. Én szintén festő vagyok és külföldi weboldalakon meg persze magyar oldalakon is árulom a képeim és havi 300 körül keresek ezzel. Nekem a nagyapám is festőművész volt, tehát én úgymond örököltem azt a tudást nem jártam ki semmilyen művész iskolát apám meg nagyfaterom tanított meg az alapokra még kiskoromban. Azt tudom neked tanácsolni, hogy legyél eredeti ne kopintásokkal próbálj meg jó lenni vagy ha replikákat készítesz, akkor meg nagyon jónak kell lenned benne. Szerencse is kell hozzá meg ismerettség, nekem könnyebb dolgom vot de én is évekig szenvedtem mire el tudtam adni a képeimet. A művészeti sulik szerintem kiölik az emberből a művészi szabadságot, szóval én azt mondom inkább legyél egyedi mint valami másoló majom meg persze nem árt egy kis tehetség sem hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!