Szerintetek hova tud még, , fejlőni" a festészet és a művészet maga?
Figyelt kérdés
Úgyértem ugyebár az imperesszionistáknál elkezdőtt az hogy a festészet ami kissé ,,absztraktabb" lett, és a festők szerintem főleg az avangard korszakkban arra törekedttek hogy a műveik ,,botrányosak" legyenek és feszegették a határokat hogy meddig tudnak elmenni(nem tudom értitek e mat mondani akarok),Miró mondta például azt hogy ,,meg akarja gyilkolni a festészetet", és ez szerintem jól sikerült neki meg a kortársainak is mert úgy gyilkolták meg hogy azért még élt és itt nem csak a festészetre gondolok, manapság úgy érzem hogy teljesen legyilkolják mert már elérték azt ami például a minimalizmus, tasizmus, absztrakt expresszionizmus és mondjuk a konceptuális művészet is hogy teljesen legyilkolták a művészetet. Egyszóval szerintem nekem legalábis az avangard korszak művészeti irnyzatai és művésze tetszenek a legjobban(valakinek még ez is tú labsztrakt) és úgy érzem hogy már bármi lehet művészeti alkotás és ez már nekem annyira nem tetszik.#művészet #Fetészet
2013. febr. 14. 12:22
11/13 anonim válasza:
A 4-es vagyok!
KEdves kérdező! HA, ajánlhatom nézzél szét itt!
Nekem az absztraktban Ő egy etalonnak számít.
13/13 anonim válasza:
A művészet - festészet - 500 éve létezik. Azóta maximum visszafejlődött. Minél kevesebb energiát ölnek egy festménybe, annál kevesebb a művészi értéke. A 21. században persze ennek már semmi jelentősége, hiszen mindenki művész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!