Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért vágta le Van Gogh a fülét?

Gulyó kérdése:

Miért vágta le Van Gogh a fülét?

Figyelt kérdés

#Van Gogh #van gogh füle
2013. febr. 13. 20:48
 1/9 anonim ***** válasza:
59%
Talán, mert elfogyott a vörös festék.
2013. febr. 13. 20:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ma sem tisztázott a történet.

Gauguin vágta le Van Gogh fülét

A közhiedelemmel ellentétben nem maga Vincent van Gogh, a szerencsétlen sorsú holland festő vágta le a saját fülét 1888 decemberében, hanem barátja és festőtársa, a jó vívóként ismert Paul Gauguin – állítja két német kutató.

2013. febr. 13. 21:10
 3/9 anonim ***** válasza:
33%
kocsonyát akart csinálni csak bezárt a hentes
2013. febr. 13. 21:12
 4/9 anonim válasza:
25%
nem volt agya..
2013. febr. 13. 21:23
 5/9 anonim ***** válasza:
58%
Én úgy tudom egy barátja vágta le neki, mert összevesztek egy prostituálton.
2013. febr. 13. 22:19
 6/9 sándorjános ***** válasza:

A Gauginnal felerősödő vitáik összetűzésbe torkolltak.

Van Gogh-ot ugyan megsebezte Gaugin, de párbaj nem lett belőle. Van Gogh az eset felindultságában, otthon vágta le a fülét. => Elmegyógyintézetbe zárták további önveszélyes cselekedetek elkerülése végett.

2013. febr. 13. 23:00
 7/9 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés.

Láttam egy filmet, melynek címe, A Nap szerelmese.

Ebben összebalhézott Gaugin-nel, de Gaugin elment egy szállodába, hogy ne essen Van Gogh-nak.

Van Gogh utána ment, majd mikor inkább haza ment, akkor levágta mérgében a fülét.

De, a filmben amit Van Gogh a mezőn festett a varjakkal, arról kiderült, vagyis vitáznak, hogy az-e az utolsó képe.

Tehát, a filmben látottak nem tudom mennyire tekinthetőek hitelesnek.

2013. febr. 14. 00:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem volt beszámítható állapotban, és ivott is (szerette az abszintot). Az sem kizárt, hogy tényleg Gauguin volt a tettes, lévén vele veszett össze, aminek végén borotvával rátámadt, majd utána vágta le a fülcimpáját - legalábbis a történet Gauguin feljegyzése alapján ismert.
2013. febr. 14. 01:49
 9/9 anonim ***** válasza:
11%
mert valamilyen tudatmódositó (drog, ópium, alkohol, abszint) szert használt, és nem tudta mit csinál.
2013. febr. 16. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!