Az egyik könyvét megfilmesítették (Köpök a sírotokra) és nagyon kíváncsi lennék rá,hogy milyen,de nem tudok róla,hogy Magyarországon ez megjelent volna bármikor is...
Valakinek valami infó?
A filmet 1959-ben adták ki.
2013. febr. 11. 01:18
1/7 anonim válasza:
Persze, hogy ismerjük. Nem gondoltam volna, hogy van, aki nem ismeri. A "Tajtékos napok" a világirodalom egyik legszebb szerelmi regénye, a "Pekingi ősz" felejthetetlen, a "Piros fű" nagyszerű, és így tovább...
2013. febr. 11. 02:31
2/7 anonim válasza:
Minden nagyobb könyvesboltban sorozatban kapható Boris Vian. Fentiek mellett még a "Szívtépő"-t ajánlom.
2013. febr. 11. 02:32
3/7 anonim válasza:
(A "Köpök a sírotokra" több kiadásban is megjelent már)
2013. febr. 11. 02:33
4/7 anonim válasza:
Persze, hogy ismerjük. Minden könyvesboltban kaphatóak a regényei.
2013. febr. 11. 10:36
5/7 A kérdező kommentje:
Sokan nem ismerik,gondolom a stílusa miatt..
Félreértettél... én nagyon szeretem az írásait, most is az egyik novelláskötetet olvasom...
A Köpök a sírotokra c. könyvét szintén olvastam párszor...de én a FILMre vagyok most kíváncsi!!
Hogy nem tud e róla valaki valami infót?nem látta e valaki?
2013. febr. 11. 11:36
6/7 Retekszisz válasza:
Több könyvéből készült már filmfeldolgozás. Egyébként a Tajtékos napokból idén is jön ki egy új változat. A válasz arra, hogy milyenek a filmek: közelébe sem érnek annak, amit Vian papírra vetett, de aki olvasott tőle bármit, az sejtheti is, hogy ez a stílus, ez a szintje a művészetnek nem képezhető le egy kamera meg színészek által. Lehet, hogy aki nem olvasta a köteteket, annak szórakoztatóak, vagy élvezhetőek, de én mindig csak a hiányt láttam bennük. Reméljük, az idei jobb lesz, és biztos, hogy népszerű is, mert jó színészgárdát kapott, hátha majd ezzel is vonzóbbá varázsolja Vian műveit a mai generációnak.
2013. febr. 12. 22:44
7/7 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva én csak a Köpök a sírotokra c. filmre vagyok kíváncsi, mert érdekel,hogy milyen az a film,ami annyira nem tetszett neki..
Arról nem tudsz valamit?
Tudom,hogy van több is,de ha van egy könyv,amit szeretek,nem akarom látni a belőle készült filmet,azzal csak elrontom...van egy kép a fejemben a karakterekről,világról,stb..és ha látom valaki más variációját,akkor az marad a fejemben.. és őszintén kétlem,hogy bármelyik könyvét jól meglehetne csinálni..talán valami furcsa animációs filmként,vagy nem tudom..jobb,ha nem próbálkoznak vele szerintem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!