Angol vöröset vagy ahhoz közeli árnyalatot milyen színekből tudnék keverni?
Jó lenne,ha két képet mutatnál, hogy szerinted melyik angolvörös kéne és most mid van, de ha most közép vörösöd van,akkor ahhoz képest én feketésebbnek és kicsit kékesebbnek látom. Azt viszont nem árt tudni,hogy tompább lesz az eredmény,mintha eleve olyan színed lenne.
Ha sötétebb színt akarsz,akkor kicsi feketével érheted el. Ha fakóbbat szeretnél,akkor jobb a komplementert színt használni ,ami jelen esetben a zöld. Ha túl sárgás,akkor kék kell,ha túl kékes,akkor meg sárga kell.
Szia!
Itt az első helyen szerepel.
Olajjal festek. Érdekesség képpen vettem egy tájfestő akril szettet, abban volt angolvörös.
Olajfestéknél próbálom minimalizálni a színkészletem egyrészt anyagi megfontolásból, másrészt pedig, mert ha sikerül kikevernem egy színt, akkor sokkal élőbb, mint a tubus szín.
Vörös árnyalatokból: kadmium - vörösem, permanent vörösem van, illetve egy régi készletből cinóber színem.
(gondoltam már arra is, hogy talán érdemesebb lenne beruháznom egy tubusra... )
De, szeretném kipróbálni, hogy saját magam összeállított festékkel fessek; így gondoltam, futok itt egy kört.
Köszi a tanácsot, kifogom próbálni.
Pontosítanék:
permanent - világos és permanent - középvörösem van.
Köszi a tanácsokat!
Egyszerű, tubusos festékből a permanent - középvörös és vas-oxid fekete frankón adta ezt az árnyalatot!
Tényleg köszi! Ez nem jutott eszembe O.o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!