Hogyan lehet megélni a természetfotózásból?
Ez a rendszer miért nem írja ki, hogy ki írt be??
Én kérdeztem a kérdést.
Akkor sorjában kérdezek.
Azt gondoltam, hogy újságoknak kell eladnom a képeket. Gondolom ilyen házalós technikával.
Venni töb millióért felszerelést. Na, igen, de honnan valakinek több milliója hirtelen? :-)
Ez egy hobbi szakma lenne, akinek nincs gondja a napi megélhetésre?
"HelpDaren válasza:
Egyszerűsítek.
Sehogy."
Ezt bővebben is kifejtenéd, hogy miért?
Nem, nem házalós technikával. Ha megvannak a megfelelő pályázati eredményeid, ha úgymond "letettél valamit az asztalra" akkor meg fognak keresni, hogy közölhessék a képeid, addig esélyed sincs.
Ami a felszerelést illeti pont ezért nem lehet belőle megélni, a felszerelés ára nem az itteni vásárlóképes kereslethez van igazítva hanem olyan helyek fizetéseihez ahol az emberek egy hónap alatt megkeresik egy a-só-középkategóriás dSLR árát (kb. 3000USD). Amíg nincs meg a felszerelésed (nagytelék, profi dSLR váz, lesek stb.) esélyed sincs, ismerni kell a kiszemelt állatfajta szokásait, tudni, hogy mit miért csinál ahhoz, hogy megfelelő képeket készíthess róla és persze nemárt ha tudsz fényképezni rgo. mevan a felszerelésedet használni képes szakmai tudásod is.
Ez egy szakma, amit évekig tanulni kell, évekig kell dolgozni a felszerelésért, az elismerésért és azért, hogy az elit befogadjon. Lehet hobbiként természetfotózni de ebből pénzed szinte biztosan nem lesz. Nekem közölte már fotómat a National Geographic magazin és annak az online változata de a Metropol és néhány kisebb helyi lap is de fizetni egyszer sem fizettek. Nekem volt megtiszteltetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!