Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Körül belül mennyiből lehet...

Körül belül mennyiből lehet megélni svájcban?

Figyelt kérdés
Genf környékén élők vagy ismerők válaszát várom. Előre is köszönöm.
2012. jan. 24. 20:56
 1/9 anonim ***** válasza:
Attól függ, mit jelent megélni.
2012. jan. 24. 21:42
 2/9 anonim ***** válasza:
18%

Körülbelül az egy szó.

Svájcot nagybetűvel kell írni.

Ha még a saját anyanyelvedet sem ismeted, akkor mit akarsz ott? Három hivatalos nyelve közül melyiket beszéled? Milyen végzettséged, mennyi munkatapasztalatod van? Ha olyan egyszerűcske vagy, amilyennek az írásod alapján gondollak, akkor semmi keresnivalód Svájcban, ahol alapból nem kapkodnak a külföldi bevándorlók után, nem EU-s tag, tehát nem vállalhatsz kedvedre munkát, de letelepedési engedélyt meg csak akkor kapsz, ha van munkahelyed... felejtsd el.

2012. jan. 24. 22:24
 3/9 A kérdező kommentje:

Francia, német.

ismeted=ismered?

Nem magyarországi vagyok. Különben négy hivatalos nyelve van. Ha érdemben nem tudsz hozzászólni akkor ne tedd!

2012. jan. 24. 22:50
 4/9 anonim ***** válasza:
41%
Egy elütés nem helyesírási hiba. A rétorománt a lakosság 0,5 százaléka beszéli. Ticino kantonban élek és pontosan tudom, mennyire utálják a magadfajta tudatlan bevándorlók miatt a magyarokat ebben az országban. Nyilván te is "táncoslánynak" készülsz ide, ha ennyire hallgatsz a céljaidról, a végzettségedről. Sebaj, álmodozz csak, úgysem kapsz letelepedési engedélyt, idén újra szigorítani fognak rajta.
2012. jan. 24. 23:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Úgy látom elégé csalódtál az emberekben ott kinn?! Talán az az oka, hogy rossz emberismerő vagy. A céljaim, végzettségem mindegy. Csak azt akarom tudni, hogy mennyiből lehet megélni, már tudom, hogy mit csinálok és mennyit keresek.
2012. jan. 24. 23:05
 6/9 anonim ***** válasza:
61%
Tévedsz, de még mennyire... csak miattatok már lassan minden itt élő magyar restelli a származását. Az itteni emberekben te fogsz csalódni, itt nem elég péniszt bűvölni, ha munkát akarsz, itt szellemi teljesítményt várnak. De biztos nem tőled.
2012. jan. 24. 23:08
 7/9 A kérdező kommentje:

Hát...

a szellemi teljesítményem kiemelkedő, a szakmámban átlagos vagyok, de az nem baj!

Szerintem ha ismernéd az embereket tudnád, hogy nem csaj vagyok. Ha minden gondolatod a szexkörül forog keres magadnak barátnőt.

2012. jan. 24. 23:15
 8/9 anonim ***** válasza:
Hogy valami konkrétat is mondjak: a létminimum egy főre havi 2300 frank. Minden más azon múlik, mit értesz "megélni"-n.
2012. jan. 24. 23:37
 9/9 A kérdező kommentje:
Értem már, hogy lett kiszámolva az ösztöndíjam.
2012. jan. 25. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!