Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan lehet nem összekapott...

Hogyan lehet nem összekapott könyvet írni?

Figyelt kérdés
Van egy csomó jó ötletem de nem tudom olyan gyorsan leírni őket mint ahogy kitalálom.Így a felét mindig kihagyom és az nem jó :( Most mit tegyek?

2012. dec. 13. 08:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Amikor kitalálod, írj rögtön egy rövid vázlatot, akár csak annyit, hogy címszavakban felsorolod a főbb eseményeket. Ez alapján később, amikor lesz rá időd, rendesen kidolgozhatod.
2012. dec. 13. 08:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Írj vázlatot, jegyzetelj, és magát a könyvet akkor írd, mikor vázlat-szerűen már az egész megvan.

Egy könyv megírása nem úgy néz ki, hogy leülsz és az első oldaltól kezdve megírod az utolsóig, hanem csinálsz egy csomó jegyzetet, külön-külön részeket, változtatgatsz, csiszolod...

2012. dec. 13. 09:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Én mindig úgy írok, hogy van egy-két külön doc fájlom azon részletek számára, amik még váratnak magukra, hogy a történetbe kerüljenek. Így nem felejtem el őket és nem is hagyom ki. Sokszor ezek az apró részek a főbb fontos pontok a történetben, így maga a váz is összeáll belőlük, mert igyekszem időrendbe tenni őket.
2012. dec. 13. 10:05
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

(Több részes, katt a cikk alatt.)

2012. dec. 13. 10:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi ezek jó ötletek :) szerintem így majd menni fog:D
2012. dec. 13. 11:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Csak ismételni tudnám magam, így csak sok szerencsét kívánok hozzá. :)

Én mindig írni akarok, de üres a fejem, csak a vágy repeszt szét belülről. :(

2012. dec. 13. 11:41
 7/7 anonim válasza:

Csak most találtam meg a kérdést, de remélem azért tudok segíteni. :)

Én diktafonnal rohangálok mindenhová, és ha eszembe jut egy hosszabb gondolat, egy mondat, vagy akár csak egy jól csengő szókapcsolat, azt felveszem. Azután pedig amikor van időm, leírom ezeket egy tovabbi_gondolatok nevű doc fájlba és elmentem. :)

2013. jan. 15. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!