Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Vannak olyan költők akik...

Vannak olyan költők akik spontán írnak?

Figyelt kérdés
Nem tervezik meg a vers alakját, rímelését, hanem spontán leírnak egy verset vagy szöveget.
2012. dec. 12. 16:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Van ilyen, de arról is komoly viták kerekednek, hogy ezek valóban versek-e. Szokás szabad versnek hívni az ilyet, de a nagy klasszikusok igenis dolgoztak egy versen, gyúrták, javítgatták, amíg tökéletes nem lett.

Pl. Tóth Árpád is "farigcsált" a versein. :)

"

Magam vagyok. Nagyon.

Kicsordul a könnyem. Hagyom.

Viaszos vászon az asztalomon,

Farigcsálok lomhán egy dalon.

Vézna, szánalmas figura, én. Én, én.

S magam vagyok e föld kerekén.

"

2012. dec. 12. 16:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Én. xD

Nem tudom amúgy, nálad mi számít spontánnak? Szerintem utólag vagy közben minden költő, író cserélgeti a szavakat. Az ilyen szintű spontaneitás a improvizációs rapperek sajátja, de más a célja a költőnek, és más egy rappernek.

Én úgy gondolom, sóhajtásnyi szösszenetek születhetnek csupán egy levegővel, szerintem, fél-gondolatok, ha épp ritmussal fogannak meg. Kerek versek, alakítás nélkül... nem, olyan a világon nincs, szerintem. :)

2012. dec. 12. 21:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Én is szoktam írni:)) de legtöbbszőr úgy van, hogy többnyire spontán irok egy verset, és ilyenkor sikerül a legjobban, persze, csak úgy dölnek a szavak, érdekes módon, akkor jönnek az gondolatok amiknek van egy harmóniájuk és könnyű rimbe fűzni, de a végeredménnyel sosem vagyok teljesen elégedett, így utólag kijavítom.
2013. jún. 17. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!