Mit rajzoljak? (bővebben is kérdeznék)
A győri Képzőművészetibe mennék suliba és majd rajzokat kell vinni, amiket én itthon készítek (természetesen ott, helyben is kell majd).
Szóval így szerintetek mit rajzoljak?
(hülye válaszok kíméljenek, főleg az "engem" válaszok :) )
Csendélet,
Drapériákat nagyon szeretik...Vagy emberi testet ábrázoló rajzokat,amin a az anatómiai rész a mérvadó.
Arra lesznek kíváncsiak, hogy
1: milyen a térlátásod (tudsz-e térben rajzolni, perspektivikusan, ki tudod-e ezeket fejezni tónusokkal, színekkel)
2: milyen a formaalkotási technikád (konyhanyelven: a kutya/váza.. az kutyának/vázának.. néz-e ki)
3: milyen szinten állsz a tónusokkal, árnyékolással, színhasználattal
4: mennyire van érzéked az anatómiához
Ezek alapján olyan rajzokat vigyél elsősorban, amik tanulmányok csendéletekről, emberekről, állatokról. Lehet szerkezeti is, de tónusost is tegyél, illetve festményeket is. Csinálj tanulmányokat mondjuk anyukád kézfejéről, arcáról, egy csendéletet csinálj meg többféle stílusban: ugyanazt a beállítást körvonalasan, tónusosan és festve egy paszpartuban nagyon profin el lehet adni a felvételiztetőknek.
Ezeken kívül persze nyugodtan tegyél saját rajzokat, amik az egyéniséged tükrözik, de elsősorban ezek a szempontok.
Nagyon szépen köszönöm mind a két választ. De tényleg sokat segítettetek. Mert azt nem mondták milyen rajzokat vigyek. Az anatómiában egy kicsit vagy csak otthon, megy nagyjából, de még gyakorolnom kell.
Szóval: sokat segítettetek, köszönöm még egyszer! :))
Drapéria, alakrajz, forgástest. Jó, ha fekete-fehér, grafit vagy szén, esetleg pitt kréta, de az sem baj, ha van köztük színes is.
Felvételin pedig nehogy maszatold a grafitot, mert kivágnak, mint a pinty!
Amit nem ajánlok, hogy vigyél: Rajzfilmfigurák, animefigurák másolt képei.
Ilyesmikre gondoltam:
Azt nem írtad, hogy megadták-e, mekkora méretű rajzokat kell vinned. Ha eddig A4-es méretben rajzoltál, készülj fel arra, hogy a felvételin A2-es méretben fogtok rajzolni, és kettő vagy három óra alatt kell elkészíteni a rajzot, ami egy forgástest lesz és egy portré. (Többnyire ezek szoktak lenni.)
Tudnál mutatni saját rajzot? Akkor meg tudnám mondani, hogy érdemes-e elvinni a felvételire. Egyébként gyakorlásnak jó, ha portrét másolsz - nem sztárok fényképeit, hanem képzőművészek képeit -, illetve megpróbálod lerajzolni a rokonaidat.
Még egy, én is azt hittem nyolcadikosként, hogy a grafikus csak ceruzával dolgozik.
Hát nem. Lesz betűrajzotok, fogtok sokat tussal dolgozni, meg festékkel, pasztellel, szénnel, krétával, kollázst fogtok csinálni, később számítógépes grafikát fogtok tanulni, nem is beszélve a különféle képalkotási technikákról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!