Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek divat lett az írás?

Szerintetek divat lett az írás?

Figyelt kérdés
Elsősorban regényekre gondolok. Megpróbálom röviden megfogalmazni, mert valaki szerint túl hosszan írtam le egyszer, és senki nem olvasta végig. Szóval abból kiindulva tettem fel a kérdést, hogy régen sosem találkoztam olyan fiatalokkal, akik írtak, újabban azonban bárhova megyek, ez van. Ez egyáltalán nem baj, de sokuknak témája sincs, vagy mondanivalója, pl. kiírják ide: "Könyvet akarok írni, miről szóljon?".
2012. nov. 4. 00:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen. De még nagyobb divat a fotózás.
2012. nov. 4. 00:34
 2/8 anonim ***** válasza:

Az is divat, hogy minden másnap megkérdezik ugyanazt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__muveszete..

2012. nov. 4. 00:52
 3/8 A kérdező kommentje:

Kár, hogy a kérdést végigolvasni nem divat, kedves második. A második mondatnál kimentél WC-re?

A másik választ köszönöm

Egyébként nem baj, ha ezt is ideírod, de akkor már a választ is mellé tehetnéd, hogy legyen értelme.

2012. nov. 4. 01:52
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Régen is ugyanekkora divat volt. 10 éve is minden második osztálytársam verseket írt, regényeket, meg novellákat. Menjünk régebbre: nézd meg a Holt költők társaságát. Minden tizenéves csinál valamit: ha nem ír, akkor rajzol, vagy zenész akar lenni, vagy sportol. Mert vagy a művészettel, vagy a sporttal tud olyant csinálni, ami 100%-ig ő maga.

De amúgy tényleg unalmas, hogy nem tudod magad ezen túltenni, már a másik kérdésednél is leírták páran, hogy ennyire azért nem vagy ám egyedi, mint ahogy hinni szeretnéd. És minden gyerek túlesik azon, hogy az idősebbek rákérdeznek, hogy "édesgyerekem, nem akarsz-e valami komolyabbat csinálni", mivel minden második gyerek ezt csinálja, és csak 100-ból egynek lesz köze hozzá később, és csak 1000-ből 1 lesz sikeres, és tud belőle megélni. Ezen meg nem kell tovább pampogni, ha pont te leszel az 1000-ből az 1, akkor mi a rossebet lovagolsz azon, hogy mikor lett ez ekkora divat, és hogy téged le akartak róla beszélni.

2012. nov. 4. 11:00
 5/8 anonim ***** válasza:
AMíg magyar fiatalok magyar nyelven akarnak írni, addig nincs minden veszve, úgyhogy én örülök neki. Irodalmi értékük persze ritkán van az ilyen próbálkozásoknak. Egyébként ez már régi divat nálunk.
2012. nov. 4. 11:01
 6/8 A kérdező kommentje:

Jó, lehet, hogy régi divat, de szerintem az utóbbi időben jobban azzá vált, mindegy, úgy látszik, ez akkor az én véleményem. És a kérdést azért írtam le még egyszer, mert valaki azt mondta nekem privátban, túl hosszú szöveget írtam alá, és a kommentelők 90%-a szerinte végig se olvasta. És lehet, hogy igaza van, ezért leírtam röviden, és nem titkoltam, hogy mind2-t én írtam.

"már a másik kérdésednél is leírták páran, hogy ennyire azért nem vagy ám egyedi, mint ahogy hinni szeretnéd. "

Pont ez a bajom, hogy mindenki rólam folytatott pszichológiai elemzést, és rólam hiszik, hogy egyedi akarok lenni, és akármit mondok, nem fogják fel, hogy nem. De azért kösz a válaszod!

2012. nov. 4. 13:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem kell ehhez pszichológiai elemzés: az ír ennyit és ilyen vehemensen egy témáról, ami őt nagyon foglalkoztatja. Téged ritkamód irritál, hogy szerinted manapság divat lett az írás, pedig te azt hitted, hogy ez csak egy szűk kör kiváltsága. Holott minden tizenéves átment és át fog ezen menni. Mindegyik. Egytől egyig. Nem lesz és nem volt soha olyan generáció, amelyik ne döbbent volna meg, hogy valamiben nem ő találta fel a spanyolviaszt, de erre való a tinédzserkor, hogy rájöjjenek arra, hogy a felnőttek nem szekálnak, hanem csak elmondják azt, amin ők is átmentek már.

Mindenki azt magyarázza neked, hogy te egy olyan dolgon rágódsz, ami mindig így volt, így lesz, és csak azért, mert neked most nyílt ki a csipád, és most tűnt neked fel, az nem jelenti azt, hogy ez előtte nem volt így.

2012. nov. 4. 13:46
 8/8 A kérdező kommentje:

"Nem kell ehhez pszichológiai elemzés: az ír ennyit és ilyen vehemensen egy témáról, ami őt nagyon foglalkoztatja. Téged ritkamód irritál, hogy szerinted manapság divat lett az írás, pedig te azt hitted, hogy ez csak egy szűk kör kiváltsága."

Igen, de ez hol jelenti azt, hogy én AKAROK különleges lenni ezzel? Engem szimplán csak meglep. Nem helyeslem, nem helytelenítem, csak meglepett. Ami pedig a koromat illeti, nem vagyok tinédzser.

2012. nov. 4. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!