Ti rajzoláshoz milyen eszközöket használtok, mivel színeztek?
hát én árnyékoláshoz fekete színest esetleg, de inkább csak grafit ceruzát, de olyat amilyen máshogyan fognak
de ha színesen kell árnyékolni, akkor meg színes ceruza, pasztell kréta :)
Én rotringgal szoktam rajzolni,és ha jól lett,akkor kihúzom (fekete) tűfilccel,és a többit már számítógépen csinálom (Manga Studio,Photoshop,stb.).
Az árnyékolást meg grafittal. Színezni nem szoktam,a fekete és a szürke árnyalataival szoktam dolgozni.
Ha gépen rajzolsz mi a kérdés? :D
Színezel a számítógépen, mégiscsak nagyobb a választék mindenből.
Amúgy a kezdő vagy akkor szerintem inkább árnyékolj sima grafittal, ha nagyon szeretnél színezni, akkor az alapszín sötétebb árnyalatával az árnyékokat. Tűfilccel problémás árnyékolni, színezni még inkább és nem is lesz túl szép...
Profibb ceruza? Minek az...? Hát ha épp nem Photoshop-ban rajzolok táblával, akkor 1 db HB-s ceruza plusz egy keményebb (azt nem tudom milyen, valami vázlatrajzoló) és egy puhább (általában 2-4 B-s puhaságú) grafit...
A rajz vázlatához a vázlatrajzoló ceruzával kezdek neki (és ha utána nem gondolom meg magam és viszem be a gépbe és folytatom) akkor a sima HB-s ceruzával a készleteket, majd a végén a 2 vagy 4 B-s ceruzával árnyékolok...
Előző vagyok!
Oh, sajnálom már fáradt vagyok...
Az utolsó sorban nem az akartam írni, hogy készleteket, hanem részleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!