Szerintetek Jól rajzolok?
nos ezek lennének amiket én csináltam :)
Nekem is azt kell mondjam, amatőr vagy. Nevedből ítélve 14 éves lehetsz.
Nem úgy kell felfogni a dolgokat, hogy ha valaki leamatőröz, akkor hagyd abba a rajzolást, ez ökörség. Gyakorolj sokat, meglátod, meglesz az eredménye.
A színezéssel legyél türelmesebb (mert az nem szép, ha kimaradnak közte fehér részek, meg látszik, hogy mindenhol más irányban színeztél), nem kell sietni sehova. :D
Pár éve én szinte sírógörcsöt kaptam azon, hogy nem tudok egy normális rajzot összehozni, de sokat gyakoroltam, deviantarton valóban hasznosak a tutarialok (mint már valaki említette). Még ma is van hova fejlődnöm, de hát most fényévekkel jobban rajzolok, mint anno 13 évesen.
Ja, és a legfontosabb: ne másolj, a saját stílus jobb.
Pl. ha én mondjuk egy már létező rajzfilmfigurát le akarok rajzolni, az tök más lesz mindig, mert a saját rajzsílusomban rajzolom, de fel lehet ismerni, hogy ő az, és az ismertetőjegyekről azt is, hogy én rajzoltam.
Nem értem az ilyen kérdéseket. Hányas vagy rajzból? Ha jó jegyeid vannak (4-5),akkor jól rajzolsz a szintedhez képest.
Nem tudom hány éves vagy,de vannak nagy tehetségek, az látszik,hogy te nem vagy az a nagyon nagy tehetség. Hogy mit lehet kihozni ebből? Az rajtad múlik,mert hidd el sok gyakorlással sokra lehet menni ,ami a technikát illeti.Az eredetiség ,kreativitás már más tészta..
Ezek a képek még nem kiválóak, de feltűnően jól tudsz egyszerű módon érzelmeket megjeleníteni a karaktereid arcán. Simán lehetsz még sikeres képregényrajzoló. Nézd meg, hogy milyen egyszerű rajzokkal is lehet mély érzelmeket és gondolatokat közvetíteni:
Marjane Satrapi egy iráni születésű francia képregénykészítő, a Persepolis írója/rajzolója. Én kedvelem a "rajzolt regényeket" (graphic novel), a Persepolis az egyik kedvencem. Nézz utána ezeknek:
[link] (A magyar wikin sajnos alig van róla infó...)
Iratkozz be egy rajztanfolyamra, ha ez érdekel.
Nem rajzolsz valami jól, de ezt könnyen fejleszthető!
ha továbbra is szeretnél ebben a "stílusban"(meg kell hagyni, van mit csiszolni a tehetségeden) alkotni, akkor jobb ha megtanulod a méretarányokat! Jelenleg is tanulok rajzolni(az anatómiát tanulmányozom az embereknél és a lovaknál) , pedig már min. 10 év tapasztalat van a hátam mögött (18 éves vagyok). Mellesleg sok könyv foglalkozik a rajzzal, jobb szeretek könyvből tanulni, mert nekem valahogy könnyebb, mint tanárral(de azért 3 évig jártam rajzszakkörre).
itt találsz könyvcímeket és rövid leírásokat a könyvekről, nem tartom kizártnak, hogy egy-egy könyv a interneten is fent van.
Nekem a rajzaidról a Manga jut eszembe, a vonalvezetés és az egyszerűség egyértelműen a TE stílusod.
Ha kitalálnál egy jó sztorit(akár filmből, akár a saját életedből meríthetsz ötleteket) és megrajzolnál néhány karaktert, akkor a barátok között biztos aratnál egy kisebb-nagyobb sikert.
A hajlam meg van hozzá, már csak a gyakorlás kell! :)
18-es igazad van köszi,én végül is szívesen jeliznék rajz szakkörre csak az a gond hogy nincs a sulimban ahová járok :(.
De a könyv sem rossz ötlet,megnézem...
Egy jó tanács! :)
Eszed ágába ne jusson ide még egyszer ilyen kérdést kiírni!
Én egyszer kiírtam egy hasonló kérdést,csak én könyvel kapcsolatban,azt írták,hogy nem jó,és totál elment tőle a kedvem. De aztán kitettem egy másik részletet,azt meg agyba-főbe dicsérték. De most jut eszembe egyszer kiraktam az egyik rajzomat,és arra azt mondták,hogy nem lett jó. (Visszagondolva tényleg nem lett a legjobb.)
Na de vissza a kérdéshez. Nem szeretnélek megbántani,de én ilyeneket szoktam órán firkálgatni a padra. Tényleg nem bántásként mondom,és nem is azért,hogy elvegyem a kedved! Korodhoz képest átlagos. (Én 15 vagyok,de én rengeteg gyakorlok meg iszonyat sok animét nézek,mangát/képregényt olvasok,úgyhogy eléggé jól tudok már rajzolni,de nem öndicsérésképp mondom!)
Amúgy állítólag rajzolni mindenki tud,csak látni nem! (Nem arra gondolok,hogy szemüveg kell!)
Hanem arra,hogy nem mindenki tudja lerajzolni azt amit lát. De sok,akarom mondani RENGETEG gyakorlással meg lehet tanulni!
Ajánlom Betty Edwards-tól a Jobb agyféltekés rajzolás című könyvet.
És persze sok sikert! :)
Egy manga rajzolónak készülő srác :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!