Jó, ha így küldöm el regényem tervezetét egy kiadónak?
Figyelt kérdés
Jelenleg írok egy regényt, majdnem 200 oldal már megvan belőle. Az Alexandra Kiadó érdekelne, a honlapjukon található kéziratos e-mailcímre küldenék egy összefoglalást, hogy miről is szólna, plusz az 1.-2. fejezetet. Ezt így szokták, ugye? Csak egyszerűen írok egy e-mail-t, bemutatkozom, elküldöm ezeket és várok a válaszra. Köszönöm a választ!2012. szept. 15. 14:44
3/12 anonim válasza:
Igen, elvileg ez így a helyes. Sok sikert hozzá! Szurkolok!
4/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Az utolsónak a szurkolást is! :)
2012. szept. 15. 16:21
6/12 A kérdező kommentje:
Elküldtem, de ugye az Alexandra 6 hónapos időintervallumot ad meg, amíg kiértékelik. Addig lehet más kiadóknál is próbálkozni, vagy meg kell várni, míg adnak valamilyen választ. Mert végülis semmi nem köt még az Alexandrához, nyugodtan felajánlhatnám más kiadóknak is, nem? Hogy van ez?
2012. szept. 16. 15:50
7/12 anonim válasza:
Persze, hogy küldheted máshová is.
8/12 anonim válasza:
Olvasd át a jogi nyilatkozatokat meg ilyeneket, ha nincs kikötve, hogy csak nekik küldheted vagy ilyesmi... Nem tudom. Nagyon figyelj rá, nehogy rosszul cselekedj, mert gondolom nincs kedved bíróságra járni. :S
9/12 anonim válasza:
Semmilyen jogi viszony nincs egy kiadóval a szerződés aláírásáig.
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Írtam 3 kiadónak, mindannyian válaszoltak. Az Animus kiadó egyszerűen csak annyit írt, hogy most nem fogadnak kéziratokat. A Carthaphilus köszönte szépen, de magyar írók műveit 2-3 évig nem adják most ki. Az Alexandra, illetve egy titkáruk, annyit írt, amennyi a honlapjukon írva van. Tehát, hogy évente többszáz irat érkezik hozzájuk, 4-5 hónapba telik, stb.
Próbálkozok tovább más kiadóknál. :)
2012. szept. 18. 19:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!