Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Kérhetnék véleményt a fotóimró...

Kérhetnék véleményt a fotóimról? Szintén nagyon amatőr vagyok.

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Előre is köszönöm a kritikákat!

2012. aug. 18. 04:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Sok sikert a további munkáidhoz.
2012. aug. 18. 19:42
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Feltéve, hogy sikerül gépet vennem, mert azért jó sokat kellett gyűjtögessek hozzá..
2012. aug. 18. 20:23
 13/20 anonim válasza:
55%
én most nem szeretnék hosszú kritikát írni csak annyi hogy így tovább kezdésnek tényleg nagyon jók!
2012. aug. 18. 20:41
 14/20 anonim válasza:

A mézgafolyásos kép tetszetős, illetve a többiben is van némi fantázia. Elsőre nem is rossz!

Jó tanács: gyakorolni, gyakorolni és még többet gyakorolni! :-) Avagy "az első tízezer a legrosszabb". :-)))

Fotózz le mindent, ami megtetszik, mindenhonnan, különböző beállításokkal, hogy lásd a különbségeket! Viszont ha netre publikálsz (no meg amúgy is), szelektálj! 100 ellőtt képből jó, ha egy fog igazán tetszeni, amolyan "csettintősen". :-) Ez már jó arány...

Az utómunkát pedig tényleg tessék elsajátítani, nem az ördögtől való, amíg jó kezekben jót művelnek! :-)

2012. aug. 18. 23:04
 15/20 anonim ***** válasza:
Lééégyszi kapcsold ki azt az elhomályosítós cuccost ha ki lehet! Nem szeretem :S Nem rosszak amúgy:)
2012. aug. 18. 23:08
 16/20 anonim ***** válasza:

Olyan gépet próbálj venni, amiben van manuálfókusz. Ég és föld a különbség.

Egyébként a fás-gyantás az messze a legjobb szerintem.

Az meg, hogy végzel-e utómunkát, az már a stílusod kérdése.

2012. aug. 21. 12:57
 17/20 anonim ***** válasza:

Szia!

-leszögezem, hogy paraszt vagyok és nem olvastam teljesen végig az előttem szólóakat, ne haragudj ha már elmondok valamit amit eddig hallottál, vagy valamiről már tudnom kellene stb stb... -

Talán itt sokan írták a bekomponálást, mint egy nagyon fontos szempontot. Ez nálad elég gyenge, érdemes lenne gyakorolni, akár rajzi vázlatokat készítened, ha már foglalkozol ezzel a fényképezéssel - nem fontos, hogy amúgy jól rajzolj, csak vázlat szinten kell és jóság lesz-. Ezt most azért mondom, mert ha sok vázlatot csinálsz, amit be kell komponálnod különböző keretekbe, javulhat a kompozíciós érzéked, ami egy jó fotóhoz nem csak, hogy elengedhetetlen, de ha nincs meg, a képed nézhetetlenné is válik egyben. Szóval mielőtt bármihez hozzákezdesz gyakorold ezt a kicsit unalmas feladatot. Vannak könyvek, a fotózás alapjairól,könyvtárban vagy neten tuti találsz leírásokat amik taglalják a helyes komponálási lehetőségeket. És még egyszer mondom nézd meg mert meghatározó dolog!

Most a technikáról nem beszélek, mert azt olvastam, hogy telefonnal csapatod a képeket. Igazából én se értek annyira ezekhez, nem vagyok fotós, csak zsigerből nyomom :$

Ami még zavaró számomra a képeiden, hogy cak úgy fotozol... meglátsz egy fát, kattintasz egyet, mész tovább, ott egy virág, kattintasz egyet. Adhatnál ennek egy témát is, akármit. Mondjuk megadod témának a szegénységet: elkezdel keresni akkor olyan fát és virágokat amik megfelelnek az alapkoncepciódhoz, és úgy állítod be a képeket, hogy kifejezze a témádat. De bármiről beszélhetünk, arról, hogy mi nyomaszt téged most, vagy egy gondolat, egy meglátás, egy vers részlet ami megfog. Bármi. Ami egy kicsit felfokozza a művészi értékeket a képedben - mert most nem igazán találsz benne. Aztán majd a képek címe fokozza, és megérteti a nézővel a témát, az elgondolást, s majd hozzáad valamit.

Kommersz válasz szokott lenni ez, hogy valaki lefotóz egy hintát, rá rak egy fekete-fehér szűrőt, és ad neki egy címet, hogy "én" vagy "a szerelem" vagy az "életem" stb. Gyakran olvasom itt, hogy ez milyen állművészkedés meg ilyenek... Pedig az ilyen képeknek van mondanivalójuk is, és nem a vak világba kattintgatnak ahogy te eddig tetted.

Remélem nem sértettelek meg, és hogy megfogadod nyers tanácsaim. További sok sikert, ha jutsz eredményre majd mutasd meg nekünk :)

2012. aug. 21. 14:09
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további kritikákat, véleményeket, mindenképpen megfogadom és ha jól haladok, akkor még töltök fel képeket :) (Egyébként az nem fehérítés hanem természetes :)
2012. aug. 23. 19:17
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Átlagos képek, semmi feltűnő,

Nem figyelsz a részletekre (harmadolás, hátterek, kompozíció)

Ilyet bárki tud csinálni, de ezek nem művésziek, szikrányi tehetséget sem látni.

Kicsit tanulmányozd a fotós irodalmat!

2012. aug. 28. 14:00
 20/20 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a kritikát! Való igaz, semmi köze a művészethez, hiszen semmit sem tudok róla. Azért remélem, sikerül valamikor beleásnom magam :)
2013. ápr. 16. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!