Kérhetnék véleményt a fotóimról? Szintén nagyon amatőr vagyok.
Előre is köszönöm a kritikákat!
Hűű
Én nagyon örülnék, ha ilyen "amatőr" lennék :)
4, 5 szerintem jó, 6-osnál talán teleobjektív kellett volna.
Az utolsó a zsilipkapuk nélkül nagyon jó lenne.
Az első három kép kapcsán rögtön felmerül, hogy nappal szemben nem fényképezünk, pontosabban nem fényképezünk csak úgy. Vagy utómunkát kell végezni, vagy olyan technikát használni, amivel valami szépet hozhatunk ki a képből, mert egyébként látjuk a fényes napot meg sötétségből bogarászhatjuk ki a tárgyakat. Itt el is érkeztünk a második hibához, számomra úgy tűnik, hogy csak vakvilágba kattingatsz, nem értem a képeid célját, mondanivalóját, egyszerűen nem tudom mit kéne nézni. Próbálj keretet adni a dolognak, emeld ki, amit valóban meg akarsz mutatni, és soha ne akarj sokat, tehát ha látsz egy szép erdőt, ami nem fér rá a képre, akkor ne akard beleeröltetni, hanem elég csak az az egy-két szál szép virág elöl. Kezdetben ezért ha megengedsz egy tippet: ne egy képet csinálja, hanem több tucatot egy tárgyról (elvileg a sokból 1-2 jó lesz), és utólag te magad nézd meg, milyen beállításból, hogyan sikerültek, idővel így rájössz, hogy mit hogyan kell a gépen beállítani, milyen szögből stb.
Visszatérő hiba szerintem az autofókusz használata. Hobbi szinten az megfelel, deha fényképezni akasz, akkor kerüld, mert mint pl a rózsás képen is látható, egyálatalán nem a jó helyre fókuszál.
Aztán ugye egy fél kéz ne legyen benne a képben, gondolom ezt nem kell mondani (bár tudom, hogy a gép egyes növényekre érdekes módon nem tud ráfókuszálni magától). Ha már feltétlen belerakod a kezed, akkor azt megint próbáld beleilleszteni a képbe, mintha direkt volna.
A fenyős kép jól sikerült, azt a minőséget próbáld megcélozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!