Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Tárcanovelláimat elnevezhetem...

Tárcanovelláimat elnevezhetem egyperceseknek, vagy ez Örkény novelláit illeti meg?

Figyelt kérdés
2012. aug. 9. 12:09
1 2
 1/11 Pietrosol ***** válasza:
100%

Szia!

Talán illőbb és eredetibb lenne máshogy nevezni!

2012. aug. 9. 12:16
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Első válaszolónak: miért? Petrarca után nem lehet szonettet, Bocaccio után novellát, Dante után tercinákat vagy Szapphó után szapphói strófát írni? Dehogynem! Ha megfelel az egypercesek műfaji követelményeinek, akkor nyugodtan nevezheted őket annak.
2012. aug. 9. 12:26
 3/11 Pietrosol ***** válasza:
33%

Szia ma 12:26!

Mert én válaszoltam!

És én cseppeknek,kortyoknak,villanásoknak vagy bárhogy nevezném,de nem úgy mint más!Már csak tiszteletből sem!

2012. aug. 9. 12:31
 4/11 A kérdező kommentje:
Szóval az, hogy "egyperces" egy műfaj-név. Ezt nem tudtam, ezért tettem fel a kérdést, de úgy látom, ez a műfaj annyira örkényes, hogy tanácsos más nevet választani. Ha azt írom, hogy tárcanovelláim, vagy szösszenetek,vagy hasonló, senkinek nem fog egy bizonyos író eszébe jutnia. Ezt én sem szeretném, hogy megnyitva a blogomat, bárkit csalódás érjen. Köszönöm.
2012. aug. 9. 12:39
 5/11 anonim ***** válasza:
Az "Egypercesek" fogalom annyira kötődik Örkény nevéhez, hogy ez a szakma részéről ellenérzést vált ki. Nem javaslom.
2012. aug. 9. 12:40
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha egyperceseket írsz, akkor azok egypercesek. Nem te lennél az első Örkény után.
2012. aug. 9. 12:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és szerintem nemhogy nem tiszteletlenség, de a legnagyobb dicsőség egy írónak, ha az általa megteremtett műfajt később mások is folytatják.
2012. aug. 9. 12:46
 8/11 A kérdező kommentje:
Azt gondoltam, ez csak nekem kérdés, de úgy látom, a válaszadók is eléggé megosztottak.
2012. aug. 9. 12:48
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem Örkény írt először és utoljára rövid novellákat, de ő nevezte ezeket az írásait egyperceseknek és adta a könyvének is ezt a címet. Szerintem akaratlanul is olyan üzenete lenne, hogy "ezek olyanok, mint Örkény írásai".

Azt nem tudni, örülne-e Örkény ennek, de a többségből szerintem ellenérzést váltana ki, ezt meg gondolom nem akarod.

2012. aug. 9. 14:17
 10/11 anonim ***** válasza:
Én örülnék neki, ha teremtenék valami újat, ami másoknak tetszik. Nyugodtan hívhatod őket egyperceseknek.
2012. aug. 9. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!