Fotóimról mondanátok véleményt? Amatőr vagyok nagyon!
Érdemes folytatnom? A véleményt úgy értettem,hogy van a képeknek úgymond háttérjelentése?
Előre is köszönöm!
UI:Az utolsó kép szándékosan van elmosódva :)
Tényleg nem egy csúcs gép, de tanulni, gyakorolni tökéletes. Nekem anno még egy kb. 40 éves Zenit (szovjet) filmes gépem volt, és nagyon szép képeket csinált. :)
(Nem mintha fotós lennék, ezt csak úgy érdekességként írtam.)
Előre leszögezném: nem bántani akarlak és nincs rossz szándékom!
Először azt hittem, 13-14 éves lehetsz, a 18 meglepett. A probléma az, hogy a képeid az amatőr kategória legalsó szintjét súrolgatják.
Rossz a minőségük (és ez nem csak a gép hibája), egyáltalán nincsenek megkomponálva a képek, semmi koncepció nincs bennük, pláne szörnyű, hogy belelóg az erkély teteje és úgyis hagyod. Éjjeli-esti témát ilyen géppel nem lehet, mert zajos lesz, az is lett. A látásmód a lehető legátlagosabb.
Ezek sajnos értékelhetetlenek mint "fotók", mindössze fényképezőgéppel össze-vissza kattintgatott esetlen pillanatok. Sok ember szebb turistaképeket készít a nyaralása során úgy, hogy csak az emlékgyűjtés a célja, nem is maga a fotózás.
Bocs, de ezzel tisztában kell lenni. Először a látásmódodat kell csiszolni. Egy kép nem csak úgy lesz. Meg kell komponálni, gondosan kiválasztani, mi az, ami a kép keretein belül foglal majd helyet és hogyan foglal helyet és mi az, ami már kívül fog esni rajta. Azt pedig, ami benne van, úgy rendezni, hogy egységet adjon. Egy útszélen talált virágot is le lehet úgy fotózni, hogy jobban megfeleljen esztétikai követelményeknek, de ameddig csak "lősz" róla egy fotót, az semmi több, csak egy üres kattintás.
Ha már tudsz egységben gondolkodni, látod, miből lehet művészi kép (esetleg Te magad hozod létre, pl. beállítás, portré, világítással), és meg is tudod fogni a dolgot, akkor pedig lassan érdemes lenne beruházni egy jó gépre. Tükörreflexes, manuálfókuszos gépre, Canon vagy Nikon, ezek a legjobb márkák. Addig megteszi egy ilyen is, vagy ahogy az egyik kommentelő írta, akár beszerezhetsz egy régi filmes gépet is, annak a hangulata is megvan és ha szintén manuálfókuszos, akkor gyakorlással azzal is remek képeket lehet összehozni, és talán egy-egy ilyen gép nem is kerül százezrekben mondjuk a Vaterán, mint pl. a korábban említett két márka jobb gépei.
Ui.: Tényleg nem bántás volt, csak őszinteség.
Ritkán fotózok, de ha esetleg felteszem egy képemet az internetre, az az első, hogy levágom a véletlen belelógott verandát meg az ilyen csúfságokat. Jó ízlésű ember ilyet még véletlen se! :) Sima Painttel is megcsinálhatod, annál egyszerűbb nincs. Egyébként meg fasza makrót lő a géped szerintem, de egy manuálfókuszos kell mindenképp, ha szép képeket akarsz. Nem is tudom ki találta ki az autófókuszt, de legszívesebben felpofoznám!
Ja és a Photoshop nagyon jó dolog ám, nem feltétlen lesz tőle "mű" a képed. Ne spórolj vele szerintem.
nekem az 1.,6.,7., tetszik a legjobban
1.szép...
6. szép lenne ha nem egy ilyen ablakon lennének a viràgok
7.én is valami füstnek néztem.
a többit nem jellemzem mert olyat èn is tudok csinálni egy telefonnal
sőt ilyeneket csinál a gyerekem aki 12èves...
ha kimegyek az ufvarra ilyen képket bármikor minden hosszabb gondolkodás és állítgatás nélkül csinálok
amiket jellemeztem azok is átlagosak csak nekem azok tetszenek
bár valószínű csak azért mert azok nem éjjeli témák mint a többi(kiv. az utolsó)
tehát ahogyan már le írta valaki ezek a képek olyanok mintha én kimennèk az udvarra és elkezdenék csak úgy fényképezgetni
persze ha ezt a szakmát szeretnéd csinálni akkor csináld csak előtte egy fotósuli mindenképp
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!