Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogy tanítsak meg valakit...

Hogy tanítsak meg valakit tisztességesen fényképezni?

Figyelt kérdés
Szóval az egyik barátnőmet akarom megtanítani fényképezni, csak az a baj, hogy ő olyan képeket csinál, ami ilyen tükörben pózolós-csücsörítős stb. én meg szeretnék csinálni egy művészibb fotósorozatot, de az úgy meg nem pálya, hogy beültetem őt modellnek, és én meg megcsinálom a beállítást. Jó lenne, ha önállóbb lenne. Tanácsok?
2012. júl. 18. 15:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Azért ez nem ilyen egyszerű, a fotózás egy komoly szakma, és ráadásul megfelelő felszerelés is kell hozzá. :)
2012. júl. 19. 09:26
 12/17 anonim ***** válasza:
Előző: na igen,de azt,hogy milyen a jó kompozíció ,egy kisebb géppel is meg lehet tanulni.
2012. júl. 19. 11:07
 13/17 anonim ***** válasza:

Nemcsak a gépre gondoltam: háttér, lámpák(!!), hely, derítők... itthon nekünk egy szobát elfoglal mindez.

Nem azt mondom, hogy nem lehet máshogy is jól fotózni, én is fogom a kis gépemet, és csinálom a "pillanatképeket" kirándulásokon, nyaralásokon, családi összejöveteleken... Egy percig nem azt mondom, hogy egyféle fotózás létezik!

Csak épp abból, amit a Kérdező ír, az jön le, hogy őt

viszont kifejezetten ez a műtermi portréfotózás érdekli, és erre akarja "gyorstalpalón" megtanítani a barátnőjét. Na ez az, ami lehetetlen.

2012. júl. 19. 12:08
 14/17 anonim ***** válasza:
Már a válaszok végére ki is ment a fejemből ,hogy "művészibb" sorozatot akar,de így szerintem is rendes fotóst kell keresni.
2012. júl. 19. 13:12
 15/17 A kérdező kommentje:
én fotós vagyok, csak nem iso-t meg társait használok, hanem mAs-t, kV-ot és mA-t. és nem sony, meg nikon és társai a gépem, hanem egy bazinagy siemens rtg gép:P
2012. júl. 20. 11:06
 16/17 anonim ***** válasza:
Annyit még hozzátennék,hogy a fotósnak gyakran segéd is kell,hogy a megfelelő fényeket beállítsa.
2012. júl. 20. 11:10
 17/17 A kérdező kommentje:
és a képeket a természetben szeretném csinálni.
2012. júl. 20. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!