Mik is tartoznak a művészetbe?
Annyit tudok hogy:
Festészet
Tánc
Zene
De a többit nem tudom, Segítene valaki?
Klasszikusan 3 művészeti ág van: irodalom, zene, képzőművészet
Az irodalomnak 3 ága: epika, líra, dráma (az epika prózai műveket, a líra verseket jelent)
A képzőművészet 3 fő ága: festészet, szobrászat, építészet.
Az utóbbihoz jönnek az új művészeti ágak, mint a fotó- és a filmművészet, iparművészet.
Biztos kihagytam valami(ke)t, pl. a táncművészet nem tudom, hová sorolható.
Egy másik felosztás szerint pedig megkülönböztetünk alkotó- és előadóművészetet.
Kérdéses,hogy hova sorolható a harcművészet,konyhaművészet stb:)
Úgy hiszem a művészet az,amikor valamit nem azért művelnek,mint az eredeti funkciója,hanem azért,hogy valami többletet nyújtsanak annál.
Pl a harcművész nem úgy harcol,mint egy egyszerű katona. Egy konyhaművész nem azért készíti az ételt ,hogy tele legyen a hasa valakinek. Az iparművész pedig plusz esztétikai értéket ad a tárgyi funkciókhoz. Ezzel szemben a szépirodalmi műveknek és zeneszámoknak nincs önálló kézzel fogható gyakorlati funkciójuk.
Amúgy honnan tudod,hogy keleten a harcművészetet hova sorolják?
Ha meg nem művészet,akkor miért van a nevében ? Szerintem kissé dinó módján gondolkodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!