Mi a véleményetek Oscar Wilde-ról?
"oscar wildtól se fogok több könyvet venni, nem azért mert rossz, csak az elveim miatt,"
nem lett nekem világos a szövegkörnyezet alapján, hogy itt mire gondolsz.
az adósok börtönébe került nem pedig a a mássága miatt:D
legalábbis én ezt így tudom, és én írtam, hogy nem veszek több könyvet wildetól, de nem csak tőle, engem általában egy regényben a hangoztatott eszmék érdekelnek, és mivel általában az írók a műveikben ismétlik ezeket, megelégszem egy jelentősebb könyvükkel bár ez az érdektelenségem más műveik iránt néha elég nagy akadály könyvkeresés szempontjából. ennyit az elveimről
Előzőnek: Rosszul tudod, a mássága miatt (is) ítélték el, itt olvashatsz róla: [link]
A lényeg kimásolva:
A bíróság bűnösnek találta Wilde-ot a fajtalankodás bűntettében, és két év fegyházra, valamint kényszermunkára ítélték. 1895-97-ig raboskodott a börtönben. Teljesen megtört. Ez alatt az idő alatt, megbánva bűneit, megtért, és megírta De Profundis c. alkotását, amelyben a vergődő lélek őszinte vallomása fogalmazódik meg, s mellyel sikerült megszereznie az európai közönség rokonszenvét és együttérzését.[
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!