Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményetek Oscar...

Mi a véleményetek Oscar Wilde-ról?

Figyelt kérdés
2012. jún. 10. 18:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Eddig még csak 2 művét olvastam. Az biztos, hogy van egy stílusa. (Jó értelemben.)
2012. jún. 10. 18:07
 2/15 anonim ***** válasza:
A The Importance of Being Earnest-et nagyon szórakoztatónak találtam. Wilde nagy nevettető. Ezen kívül viszont nem tartom különösebben jelentősnek.
2012. jún. 11. 15:53
 3/15 anonim ***** válasza:
A Dorian Grey-es nem volt rossz, de inkább Poe-t és Lovecraft-ot olvass!
2012. jún. 14. 08:11
 4/15 A kérdező kommentje:
Kösz a véleményt, majd meglátom, mit olvasok. ; )
2012. jún. 14. 23:13
 5/15 anonim ***** válasza:
oscar wild, én csak a dorian gray arcképét olvastam, 4szer, mert mindig eszembe jutott valami később, hogy ez meg azt miért írta, és hogyan is, az életrajzát csak akkor olvastam mikor könyvet kerestem, de szerintem ebben a könyv erősen önéletrajzi jellegű, első olvasásra, átverte az embert, mert szöges ellentétben állt a véleményemmel, utána azt helyesbítette olyanra mivel egyetértettem, és utána jött az átverés mikor megint az ellenkezőjét állította, szerintem jól összerakott könyv, bár az első fele a legérdekesebb, de mondjuk én nem szórakozásból olvasok könyveket, szóval ilyen h edgar allan poe múltkor a a könyvesboltban a kezem ügyébe került, de csak nézegettem, oscar wildtól se fogok több könyvet venni, nem azért mert rossz, csak az elveim miatt, amúgy meg mindenkit más fog meg egy könyvben, mindeki más keres benne, kikapcsolódást, szórakoztatást, választ, véleményt, valaki arra van ráállva h az írói megfogalmazásokon nyáladzik(ezeket vegyítve is), stb. szóval ezek játszanak közre egy könyv értékelésénél szerintem, ( nem kritikus szemmel)
2012. jún. 15. 09:10
 6/15 anonim ***** válasza:
A Poe-művek nem feltétlen az írói megfogalmazásoktól, hanem a metaforáktól és hasonlatoktól olyan amilyen. Én egyáltalán nem tartom nyálasnak E. A. Poe műveit. Ha csak egyet elolvasnál, akkor nem nyáladzásról beszélnél.
2012. jún. 15. 10:13
 7/15 A kérdező kommentje:

"oscar wildtól se fogok több könyvet venni, nem azért mert rossz, csak az elveim miatt,"

nem lett nekem világos a szövegkörnyezet alapján, hogy itt mire gondolsz.

2012. jún. 15. 17:51
 8/15 anonim ***** válasza:
Oscar Wilde bxzi volt, ma úgy mondjuk, meleg. Ez miatt került börtönbe is, ezt idézi egyik leghíresebb műve is, A readingi fegyház balladája. Mint író klasszikus.
2012. jún. 15. 19:47
 9/15 anonim ***** válasza:

az adósok börtönébe került nem pedig a a mássága miatt:D

legalábbis én ezt így tudom, és én írtam, hogy nem veszek több könyvet wildetól, de nem csak tőle, engem általában egy regényben a hangoztatott eszmék érdekelnek, és mivel általában az írók a műveikben ismétlik ezeket, megelégszem egy jelentősebb könyvükkel bár ez az érdektelenségem más műveik iránt néha elég nagy akadály könyvkeresés szempontjából. ennyit az elveimről

2012. jún. 17. 01:44
 10/15 anonim ***** válasza:
51%

Előzőnek: Rosszul tudod, a mássága miatt (is) ítélték el, itt olvashatsz róla: [link]

A lényeg kimásolva:

A bíróság bűnösnek találta Wilde-ot a fajtalankodás bűntettében, és két év fegyházra, valamint kényszermunkára ítélték. 1895-97-ig raboskodott a börtönben. Teljesen megtört. Ez alatt az idő alatt, megbánva bűneit, megtért, és megírta De Profundis c. alkotását, amelyben a vergődő lélek őszinte vallomása fogalmazódik meg, s mellyel sikerült megszereznie az európai közönség rokonszenvét és együttérzését.[

2012. jún. 17. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!