Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Melyik a kedvenc múzeumotok...

Melyik a kedvenc múzeumotok és miért?

Figyelt kérdés
Külföldi ismerőseim jönnek Budapestre és el szeretném őket vinni többek között egy múzeumba is. Lehetőleg nem a helytörténetibe és nem olyanba, ahol festmények vannak, hanem olyanba, ami őket is leköti, magyarán szórakoztató.
2012. jún. 3. 00:50
 1/6 anonim ***** válasza:
47%
Kedvencem nincs... De gyerekkoromban rengeteg múzeumban jártam... Őszintén szólva rettentően untam mindet, de így 20 év után visszatekintve egyetlen egy múzeumra tudok visszaemlékezni, az a gyöngyösi Mátra Múzeum. Arra azért, mert ott láthattam mamutot. Egy ilyenre azért emlékszik az ember. :D
2012. jún. 3. 01:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem a Sziklakórház tetszik a legjobban.

Egyrészt, mert van egy kis "személyes" kötődésem. (Nagypapám régen az orvosin tanult és behívták dolgozni oda, amikor szükség volt rá. Sokat mesélt, bár az ottani sok amputálás miatt hagyta abba a tanulást és váltott másik egyetemre.)

Azért is tetszik, mert szeretem az "interaktívabb" kiállításokat. Engem nem köt le, ha csak bemegyek egy szobába, körbenézek és kész, ennyi volt. Ez tényleg egy élménynek is betudható és folyamatosan bővül.

(Eddig 4* voltam és mindig volt valami új dolog is.)

NAGYON tudom ajánlani mindenkinek:

[link]

2012. jún. 3. 01:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Gyöngyösi mátra detto, azok az ásványok, meg a sok herendi ;)
2012. jún. 3. 01:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Pestit nem tudok mondani, viszont vidékit igen. Nagykanizsán a Thúry György Múzeum. A kiállításuk gyönyörű, tisztaság van, az ott dolgozók pedig barátságosak, kedvesek.
2012. jún. 3. 07:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Pécsen a Zsolnay múzeum is szép. Budapesten a fiam a Hadtörténetit szereti, én a Nemzeti Muzeum-ot.
2012. jún. 3. 07:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Holokauszt Emlékközpont
2012. jún. 3. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!