Ritchie Blackmore vagy Steve Morse a nagyobb gitár virtuóz?
Khm...szerintem ez nem kérdés. Egyértelmű, hogy Morse-t nem nevezhetjük virtuóznak, de talán gitárosnak is alig. Szerintem hiányzik belőle a szárnyaló kreativitás és az a képesség, hogy jó riffeket játszon. Véleményem szerint gyenge, mint a harmat, halk és, ami eddig a Purple egyik erőssége volt, az mára az (egyik) legnagyobb gyengesége.
Blackmore-ról csak egy mondat, mert amúgy oldalakat lehetne írni róla: gyönyörű gitárhangzás és maradandó riffek. És ez még csak töredéke az egész embernek.
Még egy utlsó gondolat: Ritchie "írt" egy számot Jon Lord (R.I.P.) tiszteletére és a neten olvastam, hogy nagyon hasonlít Morse valamelyik számára. Kérem szépen ez a leglehetetlenebb dolog, amit valaha is olvastam! 1. Blackmore NEM másol,max. felhasznál, vagy ihletet merít, 2.nins szüksége másolásra, 3. Nem fog egy nála jóval tapasztalatlanabb gitárostól másolni.
Egyéni véleményem
Én értem a véleményed,csak a hangnemet nem értem.
Nekem mindkettő nagyon tetszik,nem tudok különbséget tenni.
Morse is kiváló gitáros, Blackmore soha nem mondott róla rosszat, csak annyit, hogy talán nem az ő stílusa a legmegfelelőbb a Deep Purple-be.
Én személy szerint Blackmore játékát órákig is képes vagyok hallgatni, de Morse szólói 3 perc után nekem unalmassá válnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!