Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Statisztamunka, filmezés,...

Statisztamunka, filmezés, reklám, regisztráció. Melyik céghez lehet ingyen regisztrálni, vagy olcsón (max.1500 Ft), ahol tényleg lehet is kapni munkát minél gyakrabban?

Figyelt kérdés
statiszta, film, casting, regisztráció, munka

2012. máj. 26. 20:18
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

"Végigolvastam a levelezést, egyáltalán tudod, hogy mit szeretnél csinálni?

A kérdésed arra vonatkozik, hogy hol tudsz statisztálni, erre kaptál is választ, de azt írod, hogy mivel szinkronszínész vagy, te már értesz is a másik területhez is. "

Akkor figyelmetlenül olvastad végig, mert nem ezt írtam. Az illető válaszolónak az volt az indoka arra, hogy nem adja ki a statisztacégeket, hogy ne jöhessen be bárki laikus az utcáról, hogy az info védve legyen. Erre mondtam, hogy nem vagyok utcarol bejovo ember.

Ha filmes vagy, akkor meg tudnod kellene, hogy a 22 szinkronstudiobol az elmult 2 evben 20 bezárt, nem tudom, milyen teruleten dolgozol, hogy erről állítasod szerint filmes területeken tájékozottként ilyen laikus kijelentést teszel - nem beszélve a kereseti lehetosegekrol, mert 200 Ft/tekercs-áron van a szinkronos fizetes.

Szerintem nem különülnek el a területek ennyire, aki szinkronozik, az altalaban statisztal is és tancol is, kb. ugyanazokkal az arcokkal talalkozom reklámcastingokon, mint a szinkronban és a tánckurzusokon - kb. ezek az előadóművészetek vannak az önfeltárási hajlandóság skálájának ugyanazon a fokán.

Attól, hogy valami különálló szakma, különálló tudás, még lehet mindet csinálni, nem hiszem, hogy bárkinek megerolteto lenne 5-10 szakmát, köztük néhány egyetemi szintűt is kitanulni 25-30 éves korig, ezek inkabb tamogatjak egymast, nem pedig elvesznek egymasbol.

2012. jún. 18. 17:54
 12/15 A kérdező kommentje:

"A kérdésed arra vonatkozik, hogy hol tudsz statisztálni, erre kaptál is választ"

Nem, nem kaptam, pont ezt az infot tartja vissza arra hivatkozassal, hogy laikusnak nem adhatja ki.

(Viszont megpedzette, hogy ha elvegzek egy bizonyos tanfolyamot, akkor megtudhatom, hova kell regisztralni, ami hát meglehetősen gyanúsan hangzik munkatalálási esélyek szempontjából, merthogy sok cég pont a pénzbeszedésből, regisztracios dijbol él - a statisztatanfolyam ötletét egyebkent mar tavaly az iskolamban minden tanárom felháborodva "körberöhögte" - , de munkát azt az ígéretekkel szemben soha nem adnak.)

2012. jún. 18. 18:52
 13/15 anonim válasza:

MAFILM-es filmes vagyok - ennél többet nem kívánok közreadni.

Vitatkozni sem áll szándékomban, csak véleményt fejeztem ki én is.

Máshogy értelmezünk sorokat, nem baj.

Nem azt mondtam, hogy ne lehetne több dolgot is csinálni egymás mellett, hanem azt, hogy azért mert értesz az egyikhez, ne hidd, hogy a másikhoz is értesz.

Persze ha a másikat is kitanulod az egyik mellé, akkor mindkettőhöz fogsz érteni.

A statisztaiskolát pedig személyesen ismerem, korrekt cég, sok jó ember kerül tőlük hozzánk, és lehet, hogy a te volt tanáraid körberöhögik az ötletét, mi, filmes szakemberek nagyon is hasznosnak találjuk a létét.

Egészen más az onnan érkező emberekkel dolgozni.. de ezt teljesen felesleges magyaráznom.

Ki így, ki úgy gondolja.

2012. jún. 19. 23:35
 14/15 A kérdező kommentje:

Mi ez a fellengzősség, lenézés és rátartiság?

És főleg miért hazudozol itt összevissza?

Elmondom, hogy azóta elvégeztem a tanfolyamot, és az ott hallottaknak kevés köze van ahhoz, amit itt magyarázol a tanfolyamról meg a végzettekről.

Csak megerősödött bennem az az élmény, ami miatt ezt a hivatást választottam.

Hogy kerülnek ilyen akadékoskodó, a másikat letaposó, hátráltató alakok erre a pályára?!... egy olyan szakmában, ami az együttes alkotás, egyenrangú társulás öröméből fakad.

A kollegajelolteknek örülni kell, hogy jött egy hasonszőrű, akivel közös metszeted van, és segíteni őket - ahogy nem mellesleg mindenki, akivel eddig találkoztam, tette. Csak a neten vannak ilyen károgó, a másikat átvágó állítólag filmes szakemberek, akik még a szakmájukat, de még az iparágukat sem árulják el.

Hogyhogy egy filmes híján van az emberségnek és bölcsességnek valamint igazmondásnak?... Ez ellentmondás! Hiszen az alkotó ember erőforrásai ezek a képességek, ezek nélkül kizárt az alkotás.

2012. júl. 21. 00:49
 15/15 anonim ***** válasza:
jézusom hát a statisztasághoz aztán nagy szakértelem kell. ugyanmár ne etesd a hülyeségeiddel a jónépet. tipikus túlmisztifikálás meg szakértősködési szindrómában szenvedsz. MAFILMES mi? nagyon menő vagy!:D ezzel hencegsz amikor csajozol?:D Te majom.
2013. febr. 22. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!