Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Lehet négy negyedes dalra...

Lehet négy negyedes dalra keringőt táncolni?

Figyelt kérdés
:) Szóval gondolom sokan ismeritek a twilight zenéjét...-.- az osztály erősen fontolgatja, hogy ezt választanánk keringő zenének, de a keringőt egy két hár-ra táncolják a dal meg egy két há négy... (négy negyedben van) szóval én mint zenész értek hozzá mint tyúk az abécéhez, de vki aki táncol vagy ismeri a keringőket mit mond???
2012. máj. 15. 22:22
 1/6 anonim ***** válasza:
NEm, a keringö három-negyedes tánc.
2012. máj. 15. 22:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Angol keringő - slow waltz, ez 4/4-es.
2012. máj. 15. 22:32
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem, semmilyen 4/4-es keringő nincs. Az angolkeringő is 3/4-es. Ráadásul szalagavatóra nem is annyira jó ötlet, mert nagyon kell tudni táncolni, hogy igazán szép legyen. Szalagavatóra viszont olyat célszerű választani, ami minimális, 8-10 alkalom alatt betanult tudással is látványos. Azaz bécsi keringőt, mert az gyorsabb - tehát a nézők azt figyelik, hogy hogy pörögtök egyik figurából a másikba, nem nagyon jut idejük arra, hogy lássák, hogy a Petiéknek lóg a könyöke, a Juci meg milyen görnyedten táncol.

De 3/4-es zenékből is vannak nagyon szépek, érdemes körülnézni. Például szerintem tök jó az Adiemus Wiener Waltz, vagy a Shrekből az a dal, amit a csaj duettezik egy madárral, és a végén a madár kidurran :D

2012. máj. 16. 00:17
 4/6 A kérdező kommentje:

Az Adiemus nagyon jóóó - ismerem.. és köszi a válaszokat én is úgy tudtam, hogy 3/4-es az angol keringő is.

tényleg köszönöm mindenkinek

2012. máj. 16. 20:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Mi Enya Caribbean Blue-jára keringőztünk, a végén pedig a zene átváltott az Amelie csodálatos élete c. film zenéjére. Nálunk szóba került még a Kiss from a rose is, Sealtől.

Tényleg inkább bécsit táncoljatok, mi nagyon gyorsan megtanultuk és nagyon látványos volt.

2012. máj. 24. 14:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Én keringőztem már négynegyedes metálra, nem lehetetlen :D

21F

2012. máj. 30. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!