Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményed a képeimről?

Mi a véleményed a képeimről?

Figyelt kérdés

Amatőr fotós vagyok, egy ötéves UltraZoom géppel lövök, szóval a technikai dolgokat ( zajosodás, egyéb) kérlek ne vegyétek figyelembe. flickr.com/photos/sport-taj-macro/

A válaszokat köszi előre is, üdv.

#fotó #kép #Flickr #olympus sp 550 uz
2012. máj. 14. 17:20
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem is ultrazoom gépem van, ez nem mentség a technikai problémákra szerintem. Ezt még a képeid megnézése előtt írtam. Most pedig megnézem őket...

Abba a hibába estél, hogy mindent lefotózol. Vannak kiemelkedő, egészen jó képeid és vannak olyan jellegtelen, ötlettelen képek is, amiket jobb lett volna azonnal kitörölni.

Összességében jó szemed van, szárnypróbálgatásnak nevezném. Ha fejleszted a tudásod, a látásmódod, idővel jobb is lehetsz!

2012. máj. 14. 17:38
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát igen, ezen én is gondolkodtam, főleg később visszanézve tűnnek a képek furcsának, értelmetlennek, rossznak, stb. Hamarosan szanálni szeretnék, főleg itt a Flickr-n. Köszönöm a válaszod!
2012. máj. 14. 17:41
 3/9 A kérdező kommentje:
Sp 550 Uz-vel az a baj, hogy alacsony a megapixel, és hamar zajosodik, némelyik képem már ISO 100-nál sajnos. Amúgy melyik képem tetszett?
2012. máj. 14. 17:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem attól lesz zajos, hogy alacsony a felbontása. Ha egy akkora érzékelőn jóval nagyobb felbontás lenne jóval zajosabb lenne. Persze a technika fejlődésével egyre több pixel van adott méretű lapkán és ez egyre kevésbé zajos de az alapok megmaradnak amíg nem térnek át valamilyen más technológiára.

Egyébként meg nemigazán láttam a képeid között olyat amit ne láttam volna hatszáz másik pécsi fotóstól. Próbáld más szemszögből megörökíteni a témákat, ahonnan esetleg másnak eszébe sem jut. A technikai részével kapcsolatban pedig kezdj el szakkönyveket, szakcikkeket olvasni, jót fog tenni.

ui.: Kezdd el feltöltögetni a képeidet szakmai fórumokra, és kérj rájuk szakmai kritikát. :)

2012. máj. 15. 09:43
 5/9 A kérdező kommentje:
Most pont a túrás képeimet emlegetitek mindketten, amelyek "dokumentáció" jelleggel kerültek fel az oldalra kevés kreativitást belevéve. :D
2012. máj. 15. 17:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Amúgy a zajosodást meg a felbontást nem úgy terveztem, hogy összefüggjön a két fogalom a mondtban.
2012. máj. 15. 22:46
 7/9 anonim ***** válasza:

A makro képek nekem kifejezetten tetszenek! A természet és tájfotózás nehéz műfaj, elég sok olyan képed van, ami technikailag jó, de elég klisészerű.

De kezdetnek egyáltalán nem rossz!

2012. aug. 18. 02:20
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kritikát !
2012. aug. 19. 20:43
 9/9 A kérdező kommentje:
A természet fotó az egyedüli, amit nem űzök olyan gyakran mint a sport, illetve makrófotózást. Az az a múfaj, amibe nem tudom beletenni annyira a kreativitásomat, mint a többibe. A természetfotóim többnyire dokumentációs jelleggel léteznek. :)
2012. aug. 19. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!