Szeretnék egy verset írni hogy kezdjem el?
még csak most kezdtem el verseket írni és még nem tudom hogy hogyan is kéne el kezdeni
tudjátok a kezdet mindig nehéz :)
Szerintem szomorú, szerelmes, kicsit elvont verseket írj.
A táj leírást nagyon szeretem. A szavakkal is lehet játszani, de ne úgy, hogy idétlen, gyogyós szavakat használsz. Ne legyen a vers önsajnáltató és aki ovlassa tudja belélni magát, tudja a magáénak érezni a gondolataid. Ez a lényeg. Szerintem.
Valaki (aki nem ért a versekhez)
"Ha nem értesz akkor minek írsz?"
Válaszom:
Mert ha nem egy sablon szerint ír a művésznő, még sokra is viheti és sikeresebb versei lesznek.
Ez nem úgy megy, hogy: na, én most aztán verseket fogok írni, és bármit ráerőltetek. Akár hiszed, akár nem, ezt érezni fogja, aki olvassa. Vagy jön az magától, vagy nem...
A vers az én szememben kusza gondolatok rendezett halmaza. Egymástól teljesen függetlenül születnek meg ezek, majd egy pillanat alatt, szinte varázsütésre rendeződnek össze képekbe, sorokba, és végül alkotnak egy tökéletes egészet.
Persze, nem árt tisztában lenni az elmélettel, vagy legalább megátkozva lenni némi ritmusérzékkel, ami gördülékenyebbé teszi a verset. A helyedben nagyon sokat olvasnék, kezdetnek, aztán a többi jönni fog magától a maga idejében :)
Olvass sokat... Elemezd, ízlelgesd, értsd meg vagy csak próbáld megérteni a "nagyok" verseit...
Alakíts ki egy látásmódot, szemléletet.
Aztán, vagy jön az ihlet, vagy nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!