Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szeretnék egy verset írni...

Szeretnék egy verset írni hogy kezdjem el?

Figyelt kérdés

még csak most kezdtem el verseket írni és még nem tudom hogy hogyan is kéne el kezdeni

tudjátok a kezdet mindig nehéz :)

2012. máj. 11. 19:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Várj az ihletre.
2012. máj. 11. 20:12
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem versírásnál (és alapvetően írásnál) hülyeség. Ha jön, akkor jön magától, ha nem, akkor nem. Segíteni nem tudunk, mert itt minden önkényes. Saját ötletek, saját gondolatok, saját köntösben. A világból feléd áradó ingerekből te magad tudsz meríteni, minden rajtad áll. Ha verset szeretnél írni, akkor fogsz is. Erőltetni viszont nem érdemes, mert abból nem lesz érdemleges munka. :)
2012. máj. 11. 20:16
 3/12 A kérdező kommentje:
köszi :)
2012. máj. 11. 20:21
 4/12 anonim ***** válasza:

Szerintem szomorú, szerelmes, kicsit elvont verseket írj.

A táj leírást nagyon szeretem. A szavakkal is lehet játszani, de ne úgy, hogy idétlen, gyogyós szavakat használsz. Ne legyen a vers önsajnáltató és aki ovlassa tudja belélni magát, tudja a magáénak érezni a gondolataid. Ez a lényeg. Szerintem.

Valaki (aki nem ért a versekhez)

2012. máj. 11. 20:26
 5/12 rémuralom ***** válasza:
64%
Vágd az arcodat a billentyűzethez, és add ki az eredményt.
2012. máj. 11. 20:34
 6/12 anonim ***** válasza:

"Ha nem értesz akkor minek írsz?"

Válaszom:

Mert ha nem egy sablon szerint ír a művésznő, még sokra is viheti és sikeresebb versei lesznek.

2012. máj. 11. 20:36
 7/12 anonim ***** válasza:

Ez nem úgy megy, hogy: na, én most aztán verseket fogok írni, és bármit ráerőltetek. Akár hiszed, akár nem, ezt érezni fogja, aki olvassa. Vagy jön az magától, vagy nem...

A vers az én szememben kusza gondolatok rendezett halmaza. Egymástól teljesen függetlenül születnek meg ezek, majd egy pillanat alatt, szinte varázsütésre rendeződnek össze képekbe, sorokba, és végül alkotnak egy tökéletes egészet.

Persze, nem árt tisztában lenni az elmélettel, vagy legalább megátkozva lenni némi ritmusérzékkel, ami gördülékenyebbé teszi a verset. A helyedben nagyon sokat olvasnék, kezdetnek, aztán a többi jönni fog magától a maga idejében :)

2012. máj. 11. 20:59
 8/12 anonim ***** válasza:
A versírást nem lehet elhatározni, hogy na most én költeni fogok. Ehhez tehetség kell, ez vagy benne van valakiben, és jön magától, vagy nem. Különben csak rímfaragás lesz, és megreked az ájlákjú típusú oldalakon található kínversek szintjén.
2012. máj. 11. 21:26
 9/12 anonim ***** válasza:

Olvass sokat... Elemezd, ízlelgesd, értsd meg vagy csak próbáld megérteni a "nagyok" verseit...

Alakíts ki egy látásmódot, szemléletet.

Aztán, vagy jön az ihlet, vagy nem...

2012. máj. 11. 23:25
 10/12 anonim ***** válasza:
Egy történet elmesélése is jó ötlet, de csak akkor, h
2012. máj. 12. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!