Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményed arról, ha...

Mi a véleményed arról, ha valaki RPC-vel indul egy rajzversenyen?

Figyelt kérdés

RPC - amikor meglévő rajzot, többnyire olyat, aminek kontúrja is van, pl rajzfilm- és képregényfigurák, újrarajzol valami programban, és a saját ízlése szerint színezi ki.

pl:

[link]

Ezen nagyon jól látszik, hogy screenshot egy animéből, és csak átszínezték.

2012. máj. 2. 07:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs benne túl sok fantázia, és nem engedném versenyezni. Ugyanígy azt sem, ha valaki csak simán lemásol valamit. (Hiába rajzolja esetleg más technikával.)
2012. máj. 2. 08:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha te vagy Lahara, akkor azt tanácsolom, hogy ne rágódj tovább ezen! Csak magadnak okozol bosszúságot. Ha jól tudom, úgyis az nyer azon a rajzversenyen, akinek a legtöbb barátja ban (=aki a legtöbb lájkot kapja).

A fentiektől függetlenül, ez a linkelt rajz akkor se nyerhetne szerintem, ha önálló munka lenne, hiszen látható, hogy milyen csúnya pixeles, igénytelen. Biztos vannak képszerkesztős versenyek, más képek átszínezésével olyanokon kell indulni.

2012. máj. 2. 09:01
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Nem. Mivel rajzversenyről van szó. Más, művészeti versenyen esetleg, de csak ha a színek megváltoztatják a kép jelentését, vagy új jelentéstartalmat adnak hozzá.

Nem. Mert szerzői jogsértés. Kivéve, ha írásos beleegyezést kaptál a szerzőktől. (Mivel film esetében ez így megy; van a mozdulattervező, van, aki az inbetween-t készíti, van, aki kontúrt rajzol, van, aki színez, illetve, van, aki hátteret rajzol, színez, stb.) Amerikában, az ottani törvények alapján lehetséges felhasználni mozgókép részletét, de Mo-n elvileg tilos. (Bár, szerintem itt is ki lehetne játszani ezt a törvényt, de mindegy.)

2012. máj. 2. 09:14
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
(Bocsi, a "Nem" alatt azt értettem, hogy nem indulhat.)
2012. máj. 2. 09:18
 5/8 anonim ***** válasza:
akkor te gyakorlatilag nem is rajzolsz...egyébként normális rajzversenyeken látvány után kell rajzolni, pályázatokon meg témához...
2012. máj. 2. 14:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem már eleve gerinctelenség az RPC-zés, semmi kreativitás nincs benne, csak maximum kisebb átrajzolások, és hasonlók, de én nem tartom becsülendőnek az egészet... Nem a saját munkája, és kész.

A másik dolog, mikor egy már meglévő alkotást (nem screenshotot) rajzolnak át, és a referencia kitétele nélkül töltik fel sajátként...

A rajzversenyen indulásra meg: NEM. Ne induljon vele. Én is láttam amúgy a szóban forgó képet/képeket, Lahara.

2012. máj. 3. 02:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen, én vagyok. Kicsit kiakadtam, amikor kiírtam ezt a kérdést, de már nem érdekel.
2012. máj. 3. 07:56
 8/8 anonim válasza:

Az átszínezés nem RPC

Az két külön dolog.

Az előbbi elfogadottabb, mert gyönyörűen át lehet alakítani egy képet úgy, hogy csak mondjuk az anatómiát használod fel, mert abban gyenge vagy, így gyakorlásnak is megfelel.

De, rajzversenyen nem ajánlanám senkinek, hogy induljon vele~

(Igen, több mint 2 éves ez a kérdést, de szerettem volna tisztázni, mi is az az RPC.xD)

2014. dec. 21. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!