Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményetek arról...

Mi a véleményetek arról amikor valaki úgy rajzol, hogy nem magától hanem egy képet rajzol le? Lent példák.

Figyelt kérdés

[link]

Felülről pl a harmadik, negyedik, ötödik. Kb ilyeneket szoktam rajzolni, vagy ha úgy tetszik ,,másolni".

Csak mert hallottam már emberektől, hogy másolni mindenki tud, meg hogy ez nem is igazi rajzolás..

Én magamtól nem tudok rajzolni, mert nincs kreatívításom, ez rajzórákon is megmutatkozott.

2012. márc. 16. 11:45
 1/9 SzilKa ***** válasza:
Az is rajzolás, ha szépen tudsz másolni és azt szépen ki is dolgozod... Meg aztán ha rengeteget másolsz, egy idő után fejből is fog menni, csak rengeteget kell gyakorolni.
2012. márc. 16. 12:11
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a kreativitásod megvan,talán inkább még egy kis fantázia hiányozna.Próbálj magad kitalálni valami témát és azt lerajzolni.De először persze egyszerűbb képeket, például valami kis tárgyat emlékezetből, és így tovább..
2012. márc. 16. 12:20
 3/9 anonim ***** válasza:

Másoláshoz is kell kézügyesség. Anyám szegény még egy napocskát sem tud így rajzolni, mindig is hangoztatja, hogy milyen béna. :D

Sokáig én is csak másoltam, utána lassan elkezdtem teljesen magamtól.

2012. márc. 16. 12:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Semmi baj sincs vele, én is így szoktam, mert fejből nem tudok rajzolni, vagyis nem jut eszembe semmi sem. Meg amúgy nyertem már egy csomó pályázatot így. Nem lemásoltam vmit, hanem így összeollózgattam fejben vmit, és akkor az alapján csináltam egy kész rajzot. És ez h.lyeség, hogy másolni mindenki tud. Gimiben az osztálytársaim még kopírozni sem tudtak, nemhogy árnyákoltan, kidolgozottan rajzolni, de nem is mondták nekem, hogy béna vagyok, vagy hogy másolok. Inkább azt, hogy olyan mintha nyomtatva lenne amit rajzoltam:) Én inkább grafikákat szoktam pl. ezt is én rajzoltam:, igaz nincs kész, mert nem volt csak 2 napom megrakzolni és amúgy is csak sulis házi volt: [link]
2012. márc. 16. 12:46
 5/9 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. Még annyit, hogy mióta elkezdtem így rajzolgatni kép alapján baromi sokat fejlődtem rajz téren, szóval hasznos is
2012. márc. 16. 12:46
 6/9 anonim ***** válasza:

ma 12:26

A rajzolásnak semmi köze a kézügyességhez. Az, hogy tudsz-e rajzolni, vagy nem, az agyadtól függ. Különben, én például nem tudok egy nyomorult gombot felvarrni egy ruhára, vagy hímezni egy "primitív" mintát sem, és mégis rajzolok, meg festek.

Ha valaki lemásol egy képet, az jó lehet gyakorlásnak. Szoktak reprodukciót gyártani híres festményekről is, de nyilván, aki ezeket másolja, az már nem nevezhető művésznek. (Legalábbis nem a másolatok alapján.) De gyakorlásnak tényleg jó. Hát akkor egy idézet, hogy ne én mondjam.

"Művészi ihlet nélkül hiába rajzolunk, zenélünk, csak külső formát ragadunk meg, azt utánozzuk gépiesen, értelem nélkül."

2012. márc. 16. 12:48
 7/9 anonim ***** válasza:

12:26-os vagyok.

Nem is így gondoltam, csak ilyen bénán fogalmaztam. De igazad van. :)

2012. márc. 16. 12:51
 8/9 anonim ***** válasza:

Én kipróbáltam a jobb agyféltekés rajzot, de semmire nem mentem vele.

Szóval nem sok köze van az igazi rajzoláshoz, ahhoz, hogy tudja, mit hogyan rajzoljon, érzékelje, hogy mekkora vonalat kell húznia, hogyan satírozzon, érezze az egész rajzot magában.

Szerintem semmi rossz nincs abban, ha valamit lemásolsz, én is ezt csináltam, és jól esett.

2012. márc. 17. 08:36
 9/9 anonim ***** válasza:
Csináld,ahogy szereted, az a legfontosabb.Ha majd lesz saját elképzelésed , ötleted,akkor valósítsd meg. Persze ,hogy jobb,ha valaki saját maga ötletét valósítja meg,de nem lehet mindenki olyan. Persze ösztönözheted is magad,hogy kitalálsz valami témát és azt próbálod kidolgozni,de ha erőltetettnek érzed,akkor inkább hagyd.
2012. márc. 19. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!