Mi a véleményetek arról amikor valaki úgy rajzol, hogy nem magától hanem egy képet rajzol le? Lent példák.
Felülről pl a harmadik, negyedik, ötödik. Kb ilyeneket szoktam rajzolni, vagy ha úgy tetszik ,,másolni".
Csak mert hallottam már emberektől, hogy másolni mindenki tud, meg hogy ez nem is igazi rajzolás..
Én magamtól nem tudok rajzolni, mert nincs kreatívításom, ez rajzórákon is megmutatkozott.
Másoláshoz is kell kézügyesség. Anyám szegény még egy napocskát sem tud így rajzolni, mindig is hangoztatja, hogy milyen béna. :D
Sokáig én is csak másoltam, utána lassan elkezdtem teljesen magamtól.
ma 12:26
A rajzolásnak semmi köze a kézügyességhez. Az, hogy tudsz-e rajzolni, vagy nem, az agyadtól függ. Különben, én például nem tudok egy nyomorult gombot felvarrni egy ruhára, vagy hímezni egy "primitív" mintát sem, és mégis rajzolok, meg festek.
Ha valaki lemásol egy képet, az jó lehet gyakorlásnak. Szoktak reprodukciót gyártani híres festményekről is, de nyilván, aki ezeket másolja, az már nem nevezhető művésznek. (Legalábbis nem a másolatok alapján.) De gyakorlásnak tényleg jó. Hát akkor egy idézet, hogy ne én mondjam.
"Művészi ihlet nélkül hiába rajzolunk, zenélünk, csak külső formát ragadunk meg, azt utánozzuk gépiesen, értelem nélkül."
12:26-os vagyok.
Nem is így gondoltam, csak ilyen bénán fogalmaztam. De igazad van. :)
Én kipróbáltam a jobb agyféltekés rajzot, de semmire nem mentem vele.
Szóval nem sok köze van az igazi rajzoláshoz, ahhoz, hogy tudja, mit hogyan rajzoljon, érzékelje, hogy mekkora vonalat kell húznia, hogyan satírozzon, érezze az egész rajzot magában.
Szerintem semmi rossz nincs abban, ha valamit lemásolsz, én is ezt csináltam, és jól esett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!