Mi a véleményetek erről a verstől? Ezt egy amatőr íthatta? (nem hosszú)
Két toll összecsapása
két toll összecsapása
két univerzum zúgása
két életnek egymásba játszó hulláma
serceg a toll
ha elfogyott a tinta
vérrel ír tovább a hófehér papírra
le nem teszik soha
testük lehet céltábla
lelküket megőrzi a örökre a Ma
Szia!:-) Hát...lerántottad rólam a leplet:D! Én vagy az, valóban.
Mit értek azon, hogy nagyon fiatal? 18 éves vagy! - hát bizony ezt..ezt az egyébként mérhetetlenül szép és izgalmas kort, amikor már (VÉGRE!!! - mondtam én akkor, mert rettentően elegem volt belőle!) nem gyerek az ember de - most téged idézlek: mintha egy folyamatos MÁban élne, mert mást sen tesz, csak LESZ - valamivé.
Köszönöm a kedves kommentedet: féltem ám, nem is kissé, így "szétszedni" a versed, de látom, nem vetted zokon. Tudod, abból a kislányból, akinél "tűzről" írtam, soha nem válik költő - de neked vannak erős soraid. Képekben is tudsz látni..tehát a "szikra" megvan. Folytasd! Amit én mondhatok: légy ösztönös, törekedj sajátos, meggondolkodtató és meghökkentő, "plasztikus" képzettársításokra, mert képes vagy rá. Ügyelj a versek logikai felépítésére is, valamint a szigorú és tiszta magyarságra. Ha nem gondolnám, hogy érdemes ezt mondanom, nem szólnék egy szót sem - így meg, látod, mást sem teszek, csak szaporítom:D
Te valóban fejlődőképes vagy: ahogy majd érsz és "nősz" (jaj, ne haragudj rám..én ezt a kort már jó messziről nézem!) úgy fogsz "kerekre csiszolódni", saját hangon szólni. Hát akkor...hajrá! Teljes lendülettel.
Ez nem vers, hanem ötletek valamiféle gyűjteménye, ami nem állt össze egységes alkotássá. Ez onnan látszik, hogy először van 2 toll, aztán valaki, egyes számban, ír, utána valakik valamit nem tesznek le stb. Kiről van szó? Miről szól ez az egész?
Vannak benne kifejezések, amik tanúskodnak némi fantáziáról, illetve irodalmi képzettségről ("egymásba játszó hulláma"), csak éppen ezek az eszközök semmit sem közvetítenek az olvasó felé. Azaz nincs tartalom, üzenet.
Valamit próbálsz sejtetni, de annyira szétesik a vers, hogy nem sikerül megvalósítani az elképzelést. Dadogás a vers, félig kifejtett gondolatokból áll, összefüggés nélkül.
Rossz esetben arról van szó, hogy nincs mondanivalód, csak egy hangulatot akartál átvinni, de a pontos tartalom hiányát sejtelmességgel leplezted. Egy vers lehet sejtelmes, de ne ebből a célból.
Tehát akkor tudnál jobb verseket írni, ha fegyelmezettebb lennél és ügyelnél arra, hogy ne csak kifejtetlen ötletek zuhogjanak egymás után.
Pl. "két toll összecsapása" ígéretes kezdet, de rögtön ellaposodik. A "ha elfogyott a tinta, vérrel írunk" egy ősi közhely, csak akkor lenne működőképes, ha valami meglepő helyen bukkanna fel. Az meg, hogy "megőrzi örökre a Ma", öncélú bölcsészkedésnek tűnik. Lehetne egy érdekes paradoxonná fejleszteni, mondjuk egy másik versben.
A helyedben megőrizném a vers első és utolsó sorát meg az "életek egymásba játszó hulláma" kifejezést későbbi jobban kiérlelt versek számára. A többi kidobható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!