Hát... szóval nagyon szeretnék költő lenni, és irodalommal foglalkozni. Már kislány korom óta írogatok, többnyire verseket, de a naplómat is igazán irodalmian fogalmazom. Tehetséges vagy? Érnek valamit a verseim? Vagy csak tartsam meg magamnak a gondolataimat...
Csináltam egy oldat, oda feltöltöttem néhányat, de többnyire szerelmesversek. Mi a véleményetek?
Bocsánat, de vitatkozom. EZ nem fejlődés kérdése. Akiben megvan az a "bizarr tűz", ami a versíráshoz kell, az már 12-13 évesen is felmutat valamit. Ha mást nem, ezt az éledező lángot..valami "öntörvényűséget", saját látásmódot. Ez a fajta tehetség nem "fejleszthető" - abban az értelemben, ahogyan legtöbben gondolják.Verset írni nem mérnöki munka. Volt itt már egy-két serdülő, akiben meg-megvillant, hogy ígéretes - és volt egy 20 éves fiú, aki a "földhöz vágott". No, ő fejődhet is még, és akármerre. Még oda is, hogy szabadon, "önbíráskodó" módon bánjon a költészet formai/technikai anyagával - mondjuk úgy, ahogyan József Attila tette. Ebben a kislányban rengeteg olyan van, ami rokonszenves, de költő nem lesz. (Én lennék boldog, ha csattanósan rámcáfolna egyszer, de elképzelni nem tudom.)
2012. ápr. 26. 11:19
13/17 anonim válasza:
Ez nem a megasztár vagy a csillag születik, nem kell bíráskodni a kérdező felett. Válaszoljanak neki inkább olyan emberek, akik értenek is a költészethez, és akinek tényleg vannak valódi érzései hozzá. A mai világ tele van szemetekkel, pocsékolt majomkodásokkal, nem kell bonyolítani a szép egyszerű verseket, örüljünk hogy még egyáltalán van aki tiszta szívű, és nem a pénzért meg a népszerűségért csinálja a művészetet
2012. ápr. 27. 11:38
14/17 anonim válasza:
Bráskodás és bírálat között alapvető különbség van. Aki versről mond véleményt, annak már alapvetően vannak érzései - más kérdés, hogy semmi nem kötelezi arra, hogy amit véleményez, tetsszen is neki, el is fogadja - versként. Én elmondtam, mit gondolok, ahogyan más is.
2012. ápr. 27. 18:47
15/17 anonim válasza:
"Lehetnék költő, jó verseim vannak?"
Az oldaladon írt versek alapján dalszövegíró lehetnél egy lányegyüttes számára, de nem "komoly" költő. Ezek inkább csasztuskák, mint versek.
Képes vagy versformákat betartani, képes vagy durva hibák nélkül, élénken, humorosan kifejezni magad, de ez önmagában még nem költészet, mert ahhoz újfajta gondolatok, újszerű látásmód is kellene, ami ezekből a versekből hiányzik.
2012. ápr. 28. 20:52
16/17 anonim válasza:
el kell keserítselek, szörnyen bénák ezek verseknek, persze kedves gondolatok, de a költészet ennél több.
2012. ápr. 29. 19:49
17/17 anonim válasza:
Szerintem átlagos versek.
Ha gyakorolsz, művelődsz, megtanulsz költőibben fogalmazni (esetleg egyetemre jársz majd irodalom szakon), és élsz, lesz elég tapasztalatod, lehet belőled költő.
Ilyesmi verseket tudok írni én is.. nem merném magam költőnek nevezni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!