Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Lehetnék költő, jó verseim...

Lehetnék költő, jó verseim vannak?

Figyelt kérdés

Hát... szóval nagyon szeretnék költő lenni, és irodalommal foglalkozni. Már kislány korom óta írogatok, többnyire verseket, de a naplómat is igazán irodalmian fogalmazom. Tehetséges vagy? Érnek valamit a verseim? Vagy csak tartsam meg magamnak a gondolataimat...

Csináltam egy oldat, oda feltöltöttem néhányat, de többnyire szerelmesversek. Mi a véleményetek?

[link]

2012. ápr. 25. 15:21
1 2
 1/17 anonim válasza:
100%
Szerintem jó vagy, de próbálkoztál már konyveket írni? Sztem az is jól sikerulne ;)
2012. ápr. 25. 15:26
 2/17 A kérdező kommentje:

Könyvírással még nem, de novellákkal már próbálkoztam :)

mellesleg köszönöm szépen :)

2012. ápr. 25. 15:31
 3/17 anonim válasza:
100%

Nagyon tetszenek. Rendesen meghatódtam.

A festményeid is szépek.

Ha még lesznek újabb alkotásaid, szivesen elolvasnám őket.

2012. ápr. 25. 15:51
 4/17 anonim ***** válasza:
65%

Kedves Kérdező!

Sok érzelem van benned, látszik hogy fiatal lelked van, és kis naív versek párosulnak hozzá. Amikor én kezdő költő voltam, hasonlókkal kezdtem a dombot mászni mint te, mostanra a dombból hegy lett, és komolyabb ösvényre tértem rá. Elég csiszolatlan vagy még, de meglátod, kemény munkával, sok sok olvasással kialakul majd neked is a saját stílusod. Örülök, hogy van még ilyen ember aki ebben a műfajban törekszik. Ajánlom neked a klasszikus verseket, régi magyar nagyjainkat, tőlük sokat tanulhatsz írásstílusilag, tartalmilag pedig majd az élet segít ötletet adni.

Üdv!

2012. ápr. 25. 15:52
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat :D a jótanácsokat igyekszem megfogadni, és sokat olvasok, és remélem, hogy idővel tényleg fejlődöm :)
2012. ápr. 25. 15:55
 6/17 anonim ***** válasza:
80%
Nem hinném, hogy költőzseni válik majd belőled. Ezek egyelőre pusztán aranyos kis rímfaragványok. Nagyon egyszerűek, csupa klisé, stilisztikailag bőven lenne rajta mit csiszolni. Fejlődni természetesen fejlődhetsz. Ne haragudj.
2012. ápr. 25. 16:03
 7/17 anonim válasza:

Én nem vagyok költő, különösen nemértek a költészethez, de megmondom, hogy nagyon bele tudtam érezni magam a verseidbe, és sok ismert költő versébe meg nem.

Tehát utolsó, nem csak az számit, hogy egyszerű vagy nem. Hanem hogy milyen érzést kelt az emberben.

2012. ápr. 25. 16:27
 8/17 anonim ***** válasza:
Az oldalon olvasható bemutatkozásod szerint kedves, (jó értelemben!) egyszerű fiatal lány vagy. Semmi akadálya nem lesz, gondolom, hogy felnőttként irodalommal foglalkozhass (akár mint irodalomtörténész is) - de...szerintem írj a magad örömére és azokéra, akiket szeretsz. Semmi esetre nem akarlak megbántani, de belőled soha sem lesz költő. Nem is baj az. Lehetsz sikeres másban - és légy is az.
2012. ápr. 25. 18:42
 9/17 anonim válasza:
Miért a bánatba ne lehetne?
2012. ápr. 25. 20:42
 10/17 anonim ***** válasza:
63%
Azért, mert az akadozó ritmusó kis mondókáiban semmiben sem eredeti, gyakran képzavaros, naív , elcsépelt kis kliséket ismételget. Az, hogy valakiben felvillan-e a szikra, egyetlen sornyi biztonsággal érzett ritmus, egyetlen "nagyot ütő", merészen saját kép alapján megérezhető. Ő egy kedves, tisztán érző 17 éves kislány. Ennél nem több - de lehet még nagy teljesítményt felmutató ember - másban.
2012. ápr. 25. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!