Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mitől lesz egy fotó művészi...

Mitől lesz egy fotó művészi értékű, és nem "csak egy kép"?

Figyelt kérdés

2012. márc. 23. 14:50
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
9%
attól, hogy egy híres ember készítette
2012. márc. 23. 15:13
 2/23 anonim ***** válasza:
52%

Ez az egész művészmizéria már borzalmas. A mai értelemben az a művészi fotó, amire rátolsz egy kis kontrasztot és fekete-fehérben felteszed egy közösségi oldalra, ahol valamilyen idétlen idézet lesz a címe.

Nincs olyan, hogy művészi. Van olyan, amit művész csinált, van olyan, amit nem művész csinált, de nagyon jó és van olyan is, ami nem jó. Vonatkoztassunk már el ettől az egyediség mániától.

2012. márc. 23. 15:24
 3/23 anonim ***** válasza:
78%
Ha esztétikus, jók az arányai, és van mondanivalója. Mondjuk az emberek többsége nem tudja megkülönböztetni az értékest az értéktelentől.
2012. márc. 23. 15:31
 4/23 anonim ***** válasza:
67%
Az utolsó sajnos nagyon nagy butaságot írt, látszik, hogy az alapműveltségét a közösségi oldalakon levő történésekből szerezte meg. Minden alkotás, akár fotó. akár egy regény, bármi attól művészi, hogy mondd valamit. Attól, hogy csak szép egy fotó, vagy egy vers jól rímel, egy regény szórakoztat, attól az még nem művészet, ha csak az előbb említett egyetlen funkciót tölti be, akkor az csak giccs. Ha több jelentésréteggel bír egy alkotás, akkor művészi. E!gy fotót is pl, hogy konkrétan a kérdésedre válaszoljak, a mondanivaló emeli ki a giccsek közül. A téma és az, hogy ez mi módon van kifejezve.
2012. márc. 23. 15:36
 5/23 anonim ***** válasza:
53%
Az "utolsó"-t a kettesre értettem.
2012. márc. 23. 15:37
 6/23 anonim ***** válasza:
Akartam válaszolni, de a harmadik komment tökéletes (és eléggé tömör) válasz a kérdésre. (Ezét nem is értem, ki pontozta le, de mindegy.)
2012. márc. 23. 16:20
 7/23 anonim ***** válasza:
48%

Második vagyok. És történetesen fotós. Nem úgy fotós, ahogy mindenki, hanem ez a munkám, a hobbim és az életem.

Attól, hogy sikeresen 0 százalékosra pontoztatok, még igazam van és én sajnálom a legjobban, hogy ez így van.

A többi komment értelmében az én képeim is művésziek, mert meg vannak komponálva, van mondanivalójuk és kedves a szemnek is? Nem, nem az. :-)

2012. márc. 23. 16:57
 8/23 anonim ***** válasza:
Javaslom, hogy olvassátok el mégegyszer az első kommentem. Szerintem félreértettétek. Ja, és én nem pontozgatok le senkit azért, mert más a véleménye. Ezért vagyunk itt, nemde? :-)
2012. márc. 23. 16:58
 9/23 A kérdező kommentje:
amúgy lehet, hogy én vagyok a hibás:S mert a művészetet kb senki se tudja megfogalmazni, hogy mi az, csak használjuk.
2012. márc. 23. 17:43
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Most az a tökéletes helyzet, hogy de, a művészinek vannak kritériumai, tehát egyáltalán nem azon dől el a kérdés, hogy itt most ki a flegmább, vagy az erőszakosabb.

Attól, hogy valaki feltesz egy ilyen kérdést itt, azaz tképpen vitára bocsájtja a témát, ez még nem lesz vita-téma, nem lesz ízlés és véleményfüggő.

És még egy, ha valakit igazán és mélyen érdekelne az, hogy mitől művészi egy alkotás, akkor könyvtárba menne, rengeteget olvasna, tanulna, stb de nem a gyakorikérdéseken kérdezné meg, kockáztatva, hogy egy csomó olyantól kap választ, aki éppen egy fokkal áll az analfabetizmus felett.

2012. márc. 23. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!