Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ha a művészet szabad, akkor...

Ha a művészet szabad, akkor miért néznek le egy alkotót ha túlnyomórészt pozitív tartalmú, boldog művei vannak?

Figyelt kérdés

Szerintem a társadalomban az a tudat él hogy a nagy művész egy olyan ember aki folyton csak szenved, sz.r az élete, depressziós, művei negatív tartalmúak, s aki nem felel meg a kritériumoknak, az "nem is igazi művész", egyoldalú, giccses. (De kérdem én, az nem egyoldalúság, ha valaki csak depresszív munkákat ad ki? Vagy aki nem szenved és fetreng lelki állapotot tekintve a sz.rban az egy senki? Ha egy pozitív munkásságon legalább annyit dolgozott mint egy depresszíven, a témája miatt "értéktelen"?)

Szerintem nem attól művész valaki, ha társadalmi elvárásból alkot depresszív munkákat, mert az emberek erre csorgatják a nyálukat... Ti mit gondoltok erről?

2012. márc. 19. 13:52
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

18:49

Beismerem, hogy nektek volt igazatok végig! Tévedtem! Nagyon sokat tanultam nektek köszönhetően! Hosszú ideje jó irányba megváltozott a mentalitásom, ennek a kérdésnek köszönhetően

2012. jún. 11. 18:53
 12/12 anonim ***** válasza:
Ennek nagyon örülök. A másik válaszolónak pedig köszönöm.
2012. szept. 6. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!