Lehetne erről könyvet írni? Milyen műfaj lenne jó?
nagyon röviden vázaltosan összefoglalom miről is lenne szó. 95ben születtem, leírnám rövidesen az életemet. 2008ban diagnosztizáltak nálam egy jóindulatú, de nagyon agresszív daganatot, leírnám a beavatkozásokat, hogyan vették észre, kórházi tartózkodást meg ilyenek, persze a kórházban megismert többi kisgyerek rövides történetét is. aztán miután kivették meg minden lezárult az esemény, ekkor kezdtem el azon az elven élni, hogy buli buli, amíg csak lehet, kihasználni az időt. 2010ben újra ki kellet venni a daganatot, mert megint veszélyes nagyságra nőtt, a fél éves kontroll után megint észrevették, hogy kiújult, ekkor azonnal leszoktam a cigiről, szép lassan az alkoholos bulizásról is, és teljesen más életet élek még jelenleg is, mint előtte. a következő kontroll most nyáron lesz, az eredmény nagyon sokat jelentene. majd végül összefoglalnám, a mai tinik életét, ahogyan én látom, és hogy mennyire tönkreteszik magukat, pedig ők egészségesek.
Valami ilyesmiről szólna ez a rövidke kis könyv, szerintetek érdemes lenne írni, legalábbis megpróbálni írni? persze saját adataimat, nevem stb, semmiképpen nem adom meg, nem azért írnek ilyen könyvet hogy sajnálkozással olvassák el. milyen műfajhoz sorolható?
Szerintem nem érdemes megírnod. Mégpedig 2 okból nem.
1. Rengeteg ilyen könyv születik/születne évről évre hiszen nem vagy egyedül ezzel a dologgal.
2. A legtöbben egy ilyen betegség kapcsán minden erejükkel kapaszkodnak az életbe és még az utolsó gondolataik közt sem szerepel a bulizás, piálás, bagózás, mert minden erejüket, gondolatukat felemészti, hogy mennyire megy tönkre a család egy ilyen betegségben, mennyire teszi tönkre az életét, ne adj isten bele is hal.
Egy ilyen embert mélységesen meg fog sérteni a te hozzáállásod a témához. Hogy pont te éled túl, amikor ő mindent megtett, te pedig semmit.
Jogos a válaszod!
Viszont igen, nem tettem meg semmit és mi lett az eredménye? újabb kialakulás, és ez talán ráébreszti a többi hasonló helyzetű embert, hogy ha ő is csak bulizik meg piál stb, akkor ez nem olyan jó megoldás.
Köszönöm a választ!
Az, hogy érdemes-e ilyet írni, attól függ, tudsz-e írni. Mivel önmagában a történet nem elég különleges ahhoz, hogy elvigye a könyvet.
Jól megírt novella a témában 2005-ből Ughy Szabina: Átlépni a küszöbön.
Vagy pl. nagyregény, ami rákos betegekről szól Szolzsenyicin: A rákosztály.
Ezeket olvasd el, és döntsd el, van-e többlet mondanivalód.
Ha egyébként van említésre méltó irodalmi munkásságod, akkor próbálkozhatsz egy ilyen könyvvel, egyéb esetben nincs sok értelme. De megírhatod családi emlékiratnak is a könyvet, majd a gyerekeid, unokáid biztos szívesen elolvassák.
Szerintem ez egy nagyon jó ötlet! ( bár tudom hogy milyen körülmények iklettek meg :() És bármennyi ilyen jellegűkönyv létezzen mindegyik valamiben más nem ??
ha másban nem is abban hbiztos hogy ezt te írtad ! :)
Én irodalm imádóvok teljessen és jó hallani hogy vannak "fiatalok" akiket érdekel még ez :D hisz a régi nagy írok/ költök helyébe kik léptek ?? senkik nincs ma már egy olyan költő/ író mind Ady-ék korában !!
Műfajilag lehet regény is :D
Annó karinthy is írt egy ilyen regényt a címe Utazás a koponyám körül szerintem nézz utánna
és ne hagyd hogy elgyengitsenek a negatí kritikák :D mindig ez van minden író/ költő igy kezdte de a végén sikeres lett :D
Eggyet ne felejts: MINDEN KEZDET NEHÉZ !!
Pusszi egy 14 éves csaj :)
OFF:
Kedves utolsó válaszoló!
Az írtad, hogy imádod az irodalmat, ennek ellenére a helyesírásod és a fogalmazókészséged botrányos. Ha irodalmi témához szólsz hozzá, akkor kérlek legalább az alapvető helyesírási szabályok betartásával tiszteld meg (legalább) a témát.
Bocsánat az off-ért, de ez nagyon szúrta a szememet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!