Szeretnék rajzolni de nem tudok. Valahogy meglehet tanulni?
Próbáltam már sokszor de aránytalanok és bénák a vonalaim. Néha 1-2 viszonylag jól sikerül...de amúgy kaksi az összes. Amúgy szeretnék rajzolni mert sokmindent kitudnék fejezni, de nem tudok. Meglehet valahogy tanulni? Vagy ez attól függ, hogy ki mennyire tehetséges?
14/L
Nem csak tehetség kérdése. Tanfolyamokon pár nap alatt meg lehet tanulni a jobb agyféltekés rajzolást.
Persze, valamennyire meg lehet tanulni, ha van két egészséges kezed :)
Emlékszem, még jó néhány éve vettem a Tesco-ban két vékony kis füzetet, ami az árnyékolással foglalkozott. Az egyikben emberi arcok voltak, a másikban állatok. Nagyon meglepődtem rajta, hogy néhány próbálkozás után már milyen szépre sikerültek. Az elején volt néhány oldal, ahol meg volt mutatva, mikor mit hogyan kell, a füzet nagyobbik részében meg bal oldalon volt egy kész kép (fekete-fehér), a jobb oldalon meg ugyan ez, csak árnyékolás nélkül. Tényleg szépek lettek nagyon. Sajnos utána nem nagyon foglalkoztam a rajzolással, pedig szerintem ennél jóval többet is tanulhattam volna, de feltett szándékom, hogy valamikor újra belekezdek.
A lényeg szerintem az, hogy ne akarj mindent egyszerre. Lépésenként kell haladni. Kicsit a hangszerekhez tudnám hasonlítani. Ha leülsz egy zongora elé, nem fogsz kapásból zongoraversenyeket játszani, de ha elég kitartó vagy, akkor meg tudod tanulni, hogy kell. Más kérdés, hogy az már tehetség kérdése, hogy fogsz-e komponálni bármit, mint ahogy a rajznál is, hogy te magadtól miket tudsz majd alkotni.
Ezt csak úgy infónak, az érdekesség kedvéért:
Jobb oldalt, a címkék alatt vannak a további instrukciók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!