Hogy tudnék megtanulni (jól) rajzolni? Vagy ehez születni kell?
szeretnék jól rajzolni ... de nem nagyon tudok . Ezen tudok javítani ?
(jobban ilyen fantasy képeket szeretnék)
Nem feltétlenül kell rá születni, hogy tudj rajzolni. De hogy olyan rajzot csinálj ami már jó, ahhoz születni kell. Pl.: Gitározhatsz, nagyon szépen lefoghatod az akkordokat, jó lehet a ritmusérzéked, de ha nem tudsz zenét szerezni, nem érzed , hogy mire képes-egy-egy hang a zenébe, akkor hiába tudsz jól gitározni. Ugye érted? (bár a zenéhez nem értek :D) Van egy zeneszerző, a Disneynek dolgozik, ő csinálta a pocahontas, a hercules és még más ilyen rajzfilmek zenéit, ő képes volt 2-3 évesen reflexből-valahogy- visszaütni hangokat amiket leénekelt neki, akár dallamokat is, mikor nem is tanult zongorázni csak kicsit később. Csontváry Tivadar meg állítólag felnőtt korába kezdett el festeni, úgy hogy addig még sosem rajzolt, és k**va nagy tehetség volt, és egyből felvették a képzőművészetire.
De ez nem kizárásos alap, itt már művészetről beszélünk. Rajzolni meglehet tanulni, olyan mint a írás, csak sokat kell vele foglalkozni mert 2D-be nehezebb átvinni a 3d-s dolgokat nem beszélve még sok más dologról, mint pl: vonalvezetés, tónusértékek, kompozíció stb.
Megtanulható dolgok, bárkinek bárhol.
Mint ahogy már mondták a jobb agyféltekés cucc a legjobb, erre létezik különféle könyv,munkafüzet de igazából a rajztanáros megoldás a jobb-akár az ilyen kurzusok, vagy rendes művésztanárok!!. Vannak ilyen középsulis előkészítők, pár ezer ft/ alkalom. Vannak ott kicsik (7.-8. osok) és már jóval idősebbek is (20-40), oda érdemes egyszer-kétszer elmenni, mert így a technikákkal , és a látásmóddal is megismerkedsz(+ kiderül, hogy tehetséges vagy-e).
Évekig kell tanulni, hogy valami legyen belőle, de majd meglátod az 1.-2. alaklom után, hogy sokkal jobban rajzolsz és megjön a kedved;)))
Sok sikert! Ha hasznos voltam menjen a zöld kéééz :D
köszönöm a válaszokat ... ment a zöld kéz :D
várok még tanácsokat :)
Én is mindenképpen a gyakorlást javasolnám. Nem tudom, mennyire olvastál/olvasol a témában, de a rajzolás lényegében nem a kézügyességen múlik. Igazából az agyban dől el a dolog, a kéz szinte "minimális" szerepet játszik. Van a neten egy nagyon jó jobb agyféltekés rajzolással fogalkozó könyv, amit több helyről is le lehet tölteni, de sajnos a címét nem tudom. De ezekkel a címszavakkal googleben egy kis szerencsével megtalálható. =)
Ha Budapesti vagy, még tudnék neked egy konkrét rajziskolát is mondani, amit nekem több helyről is ajánlottak, csak végül nem tudtam elmenni (anyagiak miatt). Érdemes megnézni szerintem, ha tudnék, én tutira elmennék. =) [link]
A jobb agyféltekés tanfolyamok inkább arra jók,hogy le tudj másolni valami 1:1-ben. (fekete-fehér tanfolyamon voltam kb 6 éve)
Ahhoz,hogy fantasy képeket csinálj szerintem inkább az kell, hogy geometriai formákból fel tudj építeni egy modellt. Ha így megvan a vázlat,akkor arra úgymond ráhúzod a bőrt és a fényeknek megfelelően megfested (mint ahogy a játékprogramok is csinálják).. Anatómiai ismereteket se árt elsajátítani. A legtöbb lény meglévő lények kombinációja, átalakítása, ezért sok dolog van,amit el lehet lesni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!