"Csalásnak" számít, ha egy művész tudatmódosító szerek használatával alkot?
Nem csalás. Viszont nagyon ritka, hogy "tudatmódosító szerek használatával alkot"-nak. Kevés olyan jelentős mű van, amit benyomva hoztak létre.
A művészekre sem hat máshogy az alkohol vagy a drog, mint a többi emberre. Egy kevés ivás javíthatja a hangulatot vagy felszabadíthat, az alkoholizmus viszont hamar lerombolja az embert, akkor is, ha művész, meg akkor is, ha nem. Ugyanez a kábítószerekkel. Hamis az a mítosz, hogy a drogok vagy az alkohol különösebben használna a kreativitásnak.
"mert végülis "kibővíti" a képzeletét ezáltal, nem?"
A drog érdekes látomásokat hozhat létre, ez közismert. De a művészet nem abból áll, hogy valakinek csapong a képzelete és a látott képeket leírja vagy megfesti. Abból csak káosz lesz. Ha a művészet ebből állna, akkor roppant fárasztó és semmitmondó lenne, ráadásul fölösleges is, mert álmodni mindenki tud. Minden ember művész?
Ópiumos álom után született ez a vers:
Jópofának jópofa, de a költészet nem állhat csupa ilyesmiből.
17:34
Victor Hugo hosszú regényeket is írt, valamint elmélyült filozófiai költeményeket. Ez aprólékos, észszerű munka, amit csak tiszta fejjel lehet csinálni.
én már próbáltam részegen festeni, nagy méretben érdemes mert a gondos kidolgozás lehetetlen :D csak azért csináltam mert ki voltam... könnyebb leinni magát az embernek és azt hazudni, hogy a művészetért teszi, józanak maradni viszont kur_va nehéz.
nekem azok a képeim jobbak amit józanon csinálok, drogot még nem próbáltam de nem is nagyon akarok mert semmi értelme.
ismerek olyat aki azt hiszi csak részegen tud festeni, de nagy hazugság az egész, csak nem meri elviselni a valóságot, akinek ilyen szerekkel képes alkotni az egy nagy büdös senki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!